Ansatte på en restaurant i Lübeck, hvor gæster kan være smittet med VTEC-bakterien, er testet negativ.
Køkkenpersonalet på restauranten Kartoffelkeller i Lübeck i Nordtyskland er blevet testet for VTEC-bakterien, og ingen af de ansatte har den.
- Undersøgelserne af de 11 medarbejdere i køkkenet, hvor de har været i direkte kontakt med fødevarerne, er negative, siger indehaveren af Kartoffelkeller, Joachim Berger.
Han fortæller, at da det søndag kom frem, at bakterien muligvis kommer fra bønnespirer, blev alle bønnespirer på restauranten forseglet og destrueret.
Samtidig tog sundhedsmyndighederne i Lübeck en prøve fra Kartoffelkellers lager af bønnespirer.
I maj blev medlemmer af tre forskellige selskaber, herunder også danskere, syge efter at have spist på Kartoffelkeller. Det har bragt restaurantens mad i myndighedernes søgelys som et arnested for bakterien.
Tidligere rettede mistanken sig mod agurker fra Spanien, men senest er bønnespirer så kommet i søgelyset.
Søndag sagde den tyske delstat Niedersachsens landbrugsminister, Gert Lindemann, at bønnespirer fra staten kan være årsagen til udbruddet af den dødelige VTEC-epidemi, som har bredt sig til en lang række lande.
Det menes, at den har kostet 22 mennesker livet i 12 lande. I Danmark er 18 mennesker smittet.
/ritzau/dpa