Restaurationsbranchen skriger efter folk for tiden. Og på Torvegrillen undrer det stedets mest stabile medarbejder.
MARIBO Kommer man ind på Torvegrillen i Maribo, så er det ikke altid bare for at få en ristet pølse med det hele. Mange kommer også for at få en sludder med Mie Yamakawa, der har arbejdet i på stedet i halvandet år.
- Jeg glæder mig hver dag til at komme på arbejde, for man møder en masse mennesker, og der er aldrig to dage, der er ens, siger den 33-årige medarbejder, der godt kan lide at få en snak, når der er tid til det.
- For mange er besøget her en mulighed for at få en sludder, og har jeg ikke tavlt, så giver jeg mig tid til det, siger hun og tilføjer:
- De fleste snakke er spændende og interessante, men man skal også lige vænne sig til de kunder, der kun har de samme tre vittigheder på lager, siger medarbejderen, der ind imellem også oplever, at det letter folk at få snakket om livets udfordringer med en uvildig person, der lytter.
Oplæring kræver tid
Hendes største udfordring er, at mange nye medarbejdere ikke bliver så længe.
- De tror måske, at det bare handler om at lange en pølse over disken, men man skal udnytte tiden og hele tiden tænke fremad. Hvor mange pølser skal lægges på, hvis de skal være klar til frokost? Er der snittet grøntsager nok? Har man ikke styr på det hele, så vælter planen, siger hun og fortæller, at hun har en tre-måneders test inde i hovedet.
- Holder medarbejderen i tre måneder, så holder de måske i flere år. Resten er mest dem, der ikke er fleksible og ikke kan lide at arbejde alt for hårdt, siger Mie Yamakawa, der godt kan finde en balance med privatlivet - trods de skiftende arbejdstider.
- Jeg har da mand og tre børn, så det går alt sammen. Det skal det jo, uanset hvad man arbejder med.