MARIBO: Oplev det bedste fra Europa på det europæiske gademarked i Maribo. Sådan lyder det fra det europæiske gademarked, der igen er tilbage, og denne gang er det større end sidste år, lover arrangørerne, der lander 15. august og først kører videre om aftenen den 19.
I dagene kan man så fordybe sig i en kulinarisk og kulturel oplevelse med boder fra hele Europa, der byder på et spændende udvalg af ost, delikatesser, pesto, slik, håndværk, streetfood og meget mere.
Der er eksempelvis oste fra Holland og Italien, traditionel pesto fra Middelhavet og søde sager fra forskellige europæiske lande.
Der er også kunsthåndværk på markedet, men mon ikke den mest besøgte attraktion er muligheden for at smage på det hele færdiglavet mit på torvet.
Sidste år ankom 23 handlende, der især medbragte madoplevelser fra de lidt sydligere himmelstrøg med masser af franske, tyske og engelske retter midt på torvet ved hyggelige borde og stole, der var sat op til lejligheden.
Dengang var der hedebølge i byen, så mange valgte at komme om formiddagen, da der var en behagelig kølig stemning. Antonino Scimemi, der står for kommunikationen fortæller:
- Sidste år havde vi et middelgodt salg, men godt nok til, at vi har valgt at komme tilbage, siger den handlende, der oplyser, at solskinsøen Bornholm altid sætter overliggeren for det bedste salg.
- Der skal mange flere turister til, inden Maribo kan slå dem, griner han og fortæller, at de handlende mange steder reelt har underskud og tjener for lidt på at stå der.
- Der er jo mange udgifter også. Vi betaler færger, overnatning i sommerhuse, strøm og afskrivning på alt det udstyr, som vi kører rundt med, siger den handlende, der helst ikke vil tale om, hvilke byer, der er dårligst.
- Vi tjener dog som regel en del bedre bedre end ved markeder i Italien, så det er turen værd. Og så skal du huske på, at vi sidste år havde corona, og det medførte, at markedet var en katastrofe for mange af os, siger den handlende, der er overbevist om, at boderne med varm mad trækker kunder til.
- Der er mange ovre og spise tyske pølser og få sig en øl, og fish and chips er også utrolig populært siger han og tilføjer
- Det er sådan vi ønsker det, så kan vi hele tiden skabe nye spændende tiltag, så får folk også lyst til at komme, siger handelsmanden, der nu rejser videre til Esbjerg og Aalborg, inden sommeren er forbi, og turen atter går sydpå.