Annonce
Ugeavisen Lolland

Strikkernes maritime kunstværk

De fleste af stirkkerne blev foreviget ved deres fælles kunstværk, da det blev afsløret under Nakskov Kulturdag i oktober 2021. Foto: Arkiv/ Anders Knudsen

Siden oktober 2021 har gavlen på Havnebygningen i Nakskov været prydet af et kunstværk nørklet af en flok lokale og inkarnerede strikkekvinder.

NAKSKOV - Hold da op! Tog det virkelig ikke længere tid end et år?!

Susanne Christensen og Pia Høegh kigger forundrede på hinanden. For egentlig troede de, at det havde taget langt længere tid at strikke og kreere det maritime strikværk, som blev afsløret under sidste års kulturdag, 2. oktober.

Men et faktum er det, at biblioteksstrikkerne, gruppen af strikkere, som de to er trofaste medlemmer af, begyndte på det maritime maskearbejde så sent som i oktober 2020.

Ensomme coronasysler

Biblioteksstrikkerne blev opfordret til at kreere et strikværk til afløsning for den strikkede gengivelse af Nakskovs byvåben, som den kreative gruppe havde fremstillet i forbindelse med Nakskovs 750-års byjubilæum i 2016.

Faktisk var der tale om to byvåben, som holdt et par år. Ét som prydede havnebygningens gavl og ét ved biblioteket, som siden er afløst af en strikket blomsterpark.

- Da vi gik i gang med det maritime strikkeri, havde corona isoleret os. Så vi mødtes slet ikke under fremstillingen af værket, fortæller Pia Høyer.

Håndfulden af strikkere arbejdede så at sige på egne pinde. Dog med opfordring til primært at bruge akrylgarn, da det både er den mest bestandige og mindst falmende garntype, som findes på markedet.

Den maritime cirkel, som i dag pryder Havnebygningen, var vanskelig at fremstille - ikke mindst fordi strikkerne ikke kunne mødes under arbejdet på grund af corona.

- Udgangspunktet var en glasmosaik i en lokal Ørnsholt-villa. Her figurerer både Nakskov Fjord, værftet og vandtårnet. Vi besluttede os for, at der også skulle indgå noget nutidigt - og så havde vi lovet havnemesteren, at der også skulle indgå noget maritimt i værket, fortæller Susanne Christensen, hvis mand stod for selve master-tegningen, som strikkerierne foregik efter.

Tegningen blev klippet i flere dele, som den enkelte strikker arbejdede efter - og til sidst blev alle dele atter samlet.

- Der var ikke helt let, for der er tale om en cirkel, hvor de enkelte strikkede dele skulle passe sammen, da de grænser op mod hinanden. Der var ikke mulighed for fejlmargin - men ved hjælp af lidt fiksfakserier fik vi det hele til at passe sammen, fortæller Susanne Christensen.

  • De fleste af stirkkerne blev foreviget ved deres fælles kunstværk, da det blev afsløret under Nakskov Kulturdag i oktober 2021. Foto: Arkiv/ Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker i morgen

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Guldborgsund

Chok, chok, chok fra Vestlolland

112

Uvenner ude på marken: Fik slag i hovedet

Maribo

Var selv med til at lukke dem: Nu var han med til åbningen af en ny

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Guldborgsund

En kongelig propel er landet på Dølle

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Så er markedspladsen åben

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen

Lokal nyt

Meget har ændret sig: Dette er nyt på Dølle

Erhverv

Scandlines skifter ud i direktionen: Her er de nye navne

Sport

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen