Annonce
Ugeavisen Lolland

Velsmagende mad med historie

Martin Rommel har siden december sidste år været køkkenchef på Restaurant Tempus i Maribo, hvor krukker og glas og flasker med syltede og henkogte ting pryder indretningen. Foto: Privat

På Restaurant Tempus i Maribo serverer Martin Rommel velsmagende mad tilberedt af de bedste råvarer- primært af lollandsk oprindelse.

Mange nakskovitter husker Martin Rommel fra de lokale restaurationskøkkener - senest i Rommels lune Hjørne på Østre Boulevard, som han lukkede tilbage i 2015.

Siden vendte den energiske og snakkesalige nakskovit næsen mod København, hvor han i et par år sugede køkkenlære til sig i restauranten Basalt på AC Hotel Bella Sky i Ørestaden. Sidste år blev Martin Rommel så spurgt, om han kunne tænke sig at blive køkkenchef på Tempus - med frie hænder til at ændre stil og menukort på spisestedet ved Torvet i Maribo.

Martin Rommel sætter en ære i at servere anretninger, hvor lokale råvarer dominerer.

Vild med nynordisk køkken

- Basalts signatur er fermentering og syltning. Det har jeg taget til mig for at udvikle her i køkkenet på Tempus, fortæller Martin Rommel, som også sætter en ære i at servere anretninger, hvor lokale råvarer dominerer.

De gode råvarer har typisk gennemgået langvarige og ret så komplicerede tilberedninger, inden de ender som smukt anrettede serveringer ved bordene i Tempus' rustikke domicil, hvor syltning og henkogning går igen som tema i indretningen. Overalt står smukke glas og flasker fyldt med sylt - og ikke kun til pynt. Alt bruges i køkkentet, hvor Martin Rommel nyder at kaste sig ud i det nynordiske, hvor både tang og gran indgår sammen med andre lokale råvarer såsom lam, kvæg, ramsløg, roesukker...

- Maden har også en historie, eksempelvis serverer vi en dessert, som byder på både bål, kul og røgduft - altså symbolsk, og som spises med fingrene, forklarer Martin Rommel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle bliver mætte

På Tempus skiftes menukortet ud hver tredje måned - næste gang 1. maj.

Kortet byder på fire forretter, fem hovedretter og fire desserter samt deleretter, hvor man skal være mindst to om at dele en anretning.

En ting skifter dog ikke, nemlig at der til hovedretterne altid serveres kartofter, så alle kan blive mætte. Aromatiske kartofler kogt i smør med masser af krydderurter til at give smag, lover Martin Rommel.

  • Martin Rommel har siden december sidste år været køkkenchef på Restaurant Tempus i Maribo, hvor krukker og glas og flasker med syltede og henkogte ting pryder indretningen. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

112

Næstvedere opfordres til at blive inden døre under brand

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Lolland

Kommunalt forslag betyder store udgifter for husejere

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Nordfalster

- Jeg bliver så harm over, at det bliver ødelagt for dem, der gør noget for andre

Guldborgsund

Holger Schou er pissehamrende stolt

Lolland

Jørgen har været med hver gang siden 1974: - Det er svært at stoppe

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Brobyggeri når milepæl - og det kan bilisterne glæde sig over

Lolland

Skybrud kan ramme folkemøde: Vi har beredskabet klar

Udland

Trump kendt skyldig: Ingen er hævet over loven

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Lolland

Snart ryger de ud: - Jeg synes, det er lidt diskriminerende

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser