Retten er spændende og eksotisk. Kan forberedes om formiddagen stilles køligt og sættes i ovnen en god halv time, før gæsterne kommer.
Til cirka otte personer:
To kyllinger à 1.000 gram, tre spiseskefulde mel, to teskefulde salt, en spiseskefuld karry. Margarine til stegning.
Karrysauce: Et stort løg, 10 skiver bacon, en-to spiseskefulde karry, to spiseskefulde mel, et stort syrligt æble, to spiseskefulde tomatpuré, tre deciliter bouillon, en dåse ananas i stykker (cirka 175 gram), en-to spiseskefulde citronsaft.Pynt: Et rødt æble skåret i små snitter.
Sådan gør man: Begynd med karrysaucen. Skær løg og bacon i terninger og svits dem få minutter i brunet margarine på en pande. Drys karry på og lad den svitse med et øjeblik, før melet blandes i sammen med revet æble og tomatpuré. Rør bouillon og ananaslage i og lad det koge cirka 10 minutter.
Smag til med salt og blandt ananasstykkerne i.
Skær kyllingerne i portionsstykker. Bland mel med salt og karry i en plastpose. Kom kødet i posen og ryst den til alt er ensartet pudret. Brun kyllingestykkerne i margarine og læg dem i et ovnfast fad.
Fordel karrysaucen over stykkerne og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Pynt med æblesnitter og server med kogte ris.
Indsendt af Tove Jansen, Klokkevangen 73, Dannemare