Mange ølelskere begejstres for øllet når det er bittert med en stærk aroma. Men ikke alle er vilde med den markante smag.
Skal du ud og købe påskebryg og forårsøl til påskeferien? så pas på humlen, for den bitre og stærke aroma kan afskrække den almene øldrikker.
Ølentusiasten Carsten Jensen fra Nørre Alslev er medlem af Nykøbing Falsters Ølklub. Han sværger til både den stærke påskebryg og den lettere foråsøl. Men skal man ud og købe påskeøl til ferien, så opfordrer Carsten til, at man har styr på hvilken mængde humle man kan lide.
-Der findes mange forskellige varianter og kvaliteter af humle. Derfor er det vigtigt, at man taler med personalet det sted man handler ind, og spørger ind til øllet. Særligt er det specialbryg der kan være meget humlede. En betegnelse som er god at bruge er ”vel-humlet” - en øl må gerne være vel-humlet, det betyder at den er lidt mere humlet end en almindelig pilsner, og det er ofte en type øl, som den almene øldrikker kan lide.
Hvis man ikke er til den kraftige humle anbefaler Carsten Jensen til, at man eksempelvis starter ud med at købe en Jacobsen forårsbryg eller en Indslev påskehvede.
Prislejet for en god påskeøl ligger på omkring 20 kroner. Ønsker man at handle påskeøllet ind i mere specialiserede forretninger,er Marius Mortensen vinhandel et godt bud, fortæller Carsten Jensen.