cookie-og-privatlivspolitik
Skudepisoder får nu Østjyllands Politi til at indføre visitationszoner i fire bydele i det vestlige Aarhus. (Arkivfoto)

3

Billeder

Skudepisoder får nu Østjyllands Politi til at indføre visitationszoner i fire bydele i det vestlige Aarhus. (Arkivfoto)
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

112

Aarhus får visitationszoner i Gellerupparken og Trillegården

Fredag aften indfører politiet visitationszoner i Gellerupparken, Toveshøj, Trillegården og Herredsvang.
16. april 2021 kl. 17:50 Af Ritzau

En opblussen i kriminelle konflikter i det vestlige Aarhus får nu Østjyllands Politi til at indføre visitationszoner i fire områder.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag klokken 20.00 bliver der dermed etableret visitationszoner i Gellerupparken, Toveshøj, Trillegården og Herredsvang. Alle bydelene ligger i det vestlige Aarhus.

Årsagen er, at politiet mistænker, at en konflikt er under optrapning mellem kriminelle grupperinger i disse områder. Nogle af de mest kendte er Brabrand-gruppen og en gruppe fra Trillegården.

Onsdag blev en kvindes bil ramt af skud om eftermiddagen. Hun slap uden skader, men politiet efterlyste kort tid efter to mørkklædte mænd på en PGO-scooter.

Annonce

Også den 5. april var den gal. Politiet fik kort efter midnat oplysninger om, at der var blevet afgivet skud på Janesvej, der ligger ved Toveshøj.

Det er endnu ikke klarlagt, hvem der stod bag de to skudepisoder.

Østjyllands Politi vurderer, at gerningsmændene har relationer til grupperinger i Brabrand og Trillegården, og at motivet sandsynligvis skal findes i uoverensstemmelser mellem grupperingerne.

Politiinspektør Carit Andersen siger, at det tyder på, at der i øjeblikket er et meget anspændt forhold mellem de to grupper.

- Hændelserne, flere våbenfund i områderne, og de oplysninger, vi har, tyder på, at der er et meget anspændt forhold mellem de to grupperinger, og der er risiko for flere lignende episoder, siger hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Visitationszoner giver politiet ret til at visitere personer og deres køretøjer uden at have en konkret mistanke om, at de har været involveret i noget kriminelt.

Det giver politiet bedre muligheder for at fjerne våben fra gaden, men det er ikke en løsning, der kan stå alene, mener Carit Andersen.

- Derfor vil vi den kommende tid også øge vores patruljering i det vestlige Aarhus, og vi fortsætter med vores intensive efterforskning af skudepisoden og af personer i de to grupperinger, siger hun.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE