cookie-og-privatlivspolitik

Foto: AP/Marco Ugarte, arkivfoto

112

Bedstemor dyrkede marihuana

Polsk pensionist manglede penge til ansøgning om opholdstilladelse, så hun kunne bo med sin familie.
19. juli 2019 kl. 15:30 Af David Arnholm

Annonce

STUBBEKØBING 15. maj klokken 01.40 om natten bankede politiet på døren i et hus på Orevej i Stubbekøbing. Men selv om betjentene fortalte, at de kom fra politiet, ville lejeren ikke lukke op. Tværtimod tog hun flugten.

Men ind kom betjentene, og den flygtende lejer - den 53-årige polske kvinde Renata Wachnik - blev anholdt i haven, hvor hun havde prøvet at gemme sig.

I det lejede hus havde hun nemlig stået bag en større produktion af marihuana. I forbindelse med anholdelsen fandt betjentene således 1.594 gram marihuana i huset, hvor hun også var i gang med at dyrke 57 cannabisplanter.

De ville, anslog politiet, kunne give et udbytte på omkring 1.600 gram marihuana. Og havde politiet ikke afsløret og anholdt hende, ville det kunne have givet hende et betydeligt vederlag. Men marihuanaen, planterne og en masse udstyr - herunder varmelamper - blev beslaglagt.

Og nu har hun været i retten, hvor hun blev idømt tre måneders fængsel.

Renata Wachnik nægtede sig ellers skyldig, men i huset fandt politiet en regnskabsbog, og på hendes telefon var der billeder af cannabisplanter. Billederne var dog ikke fra hendes telefon, påstod hun i retten, men det overbeviste altså ikke dommeren, der også hæftede sig ved, at der - formentlig på grund af varmelamperne - havde været et uforholdsmæssigt stort forbrug af elektricitet i huset.

I det hele taget havde produktionen været så professionel, at retten konkluderede, at den var etableret med henblik på videresalg.

Et motiv havde hun også. I retten kom det således frem, at hun første gang indrejste i Danmark for to år siden og siden har været her et par gange. Her bor hendes datter nemlig med sin kæreste og deres barn, og dem vil hun gerne være sammen med.

Hun har dog ingen opholdstilladelse i Danmark og har ikke lovligt ophold i Danmark, da hun ikke har søgt om et registreringsbevis. Men det var hendes plan at søge om en opholdstilladelse, og hun har derfor sat sin bolig i Polen til salg.

Men i forbindelse med ansøgningen skal man indbetale et beløb, og pensionen fra Polen rakte ikke ...

Dommen lød også på udvisning af Danmark og indrejseforbud i seks år. Retten vurderede nemlig, at hun har begrænset tilknytning til Danmark, og at der ikke er noget til hinder for, at datteren besøger hende i Polen.

Hendes datters kæreste var i øvrigt også tiltalt i sagen, men han blev frifundet, da det ikke kunne bevises, at han havde været involveret i produktionen i huset i Stubbekøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce