cookie-og-privatlivspolitik
To brødre overfaldt og mishandlede en nat i juni deres kammerat Phillip Johansen, fordi han skulle have "en lærestreg". Tirsdag er de i Retten på Bornholm blevet dømt for drab.
To brødre overfaldt og mishandlede en nat i juni deres kammerat Phillip Johansen, fordi han skulle have "en lærestreg". Tirsdag er de i Retten på Bornholm blevet dømt for drab.
Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix

112

Brødre får 14 års fængsel for brutalt drab i Nordskoven

Phillip Johansen blev i skov udsat for en smertefuld mishandling, da hans venner ville give ham "lærestreg".
01. december 2020 kl. 12:12 Af Ritzau

Annonce

Brødrene Magnus og Mads Møller får 14 års fængsel for drab, da de en nat i juni tævede deres 28-årige kammerat Phillip Johansen ihjel i Nordskoven på Bornholm.

Det har et nævningeting i Retten på Bornholm tirsdag afgjort i sagen, der har tiltrukket mange journalister langvejs fra.

23-årige Magnus Møller og 26-årige Mads Møller har begge erkendt, at de tog med Phillip Johansen ud i skoven, fordi de ville give ham "en lærestreg".

Det var ikke meningen, at han skulle dø, har de sagt. Men nævningene og dommerne var enige om, at de skulle dømmes for drab og ikke vold med døden til følge.

I mindst 15-20 minutter udsatte de Phillip Johansen for særdeles kraftfuld, mangeartet og brutal vold, som kan karakteriseres som mishandling.

Brødrene har straks anket dommen til landsretten i håbet om at blive frifundet for drab og kun dømt for vold med døden til følge, der straffes mildere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce