cookie-og-privatlivspolitik
En af rigspolitiets 100 nye fotovogne.
Foto: Mogens Flindt. Polfoto

112

Chefen skal betale medarbejderes fartbøde

Hvis en medarbejder kører for stærkt i en firmabil, skal virksomheden betale fartbøden. Det skyldes en ændring af færdselsloven, som trådte i kraft 1. februar.
04. februar 2015 kl. 11:18

Annonce

Ændringen betyder, at det er bilens ejer, der skal betale fartbøden, hvis bilen går i en af politiets fotofælder, skriver Fagbladet 3F.

Tidligere skulle bilens fører altid genkendes ud fra fotofældens billeder. Men nu kan politiet nøjes med at bruge bilens nummerplade, når de skal finde ud af, hvem der skal betale bøden. Hvis farten er over 30 procent af det tilladte, er det dog stadig bilens fører, der hæfter for forseelsen.

I byggefirmaet Uldum Huse tager man dog ændringerne med ro.
- Det kommer ikke til at betyde det store for os. Vi kender vores ansatte og sender i forvejen bøderne videre. Og får vi en medarbejder, der ikke vil stå ved sin fartsynd, må vi overveje, om det er den rigtige person at have i firmaet, siger Jeanette Jørgensen, indehaver af Uldum huse A/S.

I praksis er det dog ikke sikkert, at virksomheder kommer til at hænge på bøden. Når bilens ejer modtager bøden, har bilens fører nemlig 30 dage til at erkende, at vedkommende sad bag rattet. Sker det, får føreren i stedet tilsendt bøden.

Tidligere måtte politiet droppe sagerne, hvis det var umuligt at identificere føreren af en firmabil. De nye regler betyder således, at firmaet må betale bøden, hvis føreren ikke kan identificeres og ikke selv erkender overtrædelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

Annonce