cookie-og-privatlivspolitik
Gentoftes borgmester Hans Toft. Arkivbillede
Foto: PEDERSEN RUNE AARESTRUP/POLFOTO

112

Dødstrusler mod borgmester

Lollik ringede til borgmester med dødstrusler i utilfredshed over flygtningepolitik. Manden har også truet statsministeren på livet.
29. august 2017 kl. 13:15 Af Margit Olsen

Annonce

En 44-årig mand fra Rødby er så utilfreds med Gentofte Kommunes håndtering af placeringen af de flygtninge, kommunen skal tage sig af, at han søndag kort før klokken 18 ringede til Gentoftes borgmester Hans Toft (K).

- Borgmesteren tog ikke telefonen, men den 44-årige indtalte på telefonsvareren, at hvis de to mødes, ville borgmesteren dø, fortæller politikommissær Claus Jørgen Pedersen hos Lokal Efterforskning i Nakskov under Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Mandag morgen mødte politiet op hos den 44-årige på hans adresse i Rødby og anholdt ham uden dramatik.

Tirsdag formiddag blev den 44-årige fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing og sigtet efter straffelovens paragraf 119, som handler om forbrydelser mod den offentlige myndighed. Strafferammen er op til otte års fængsel.

- I grundlovsforhøret erkendte den 44-årige mand at have fremsat dødstrusler, og han blev varetægtsfængslet i 14 dage, og vi går nu ind i en nærmere efterforskning, fortæller Claus Jørgen Pedersen.

Den 44-årige er i forvejen kendt af politiet for lignende sager. Han har blandt andet en verserende sag i byretten i København for dødstrusler mod statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I weekenden udtalte Gentoftes borgmester til TV2, at kommunen i år ikke har kunnet finde én eneste permanent bolig til de flygtninge, der er kommet til kommunen.

- Der er for få boliger, og priserne er for høje til, at flygtninge på integrationsydelse kan betale for at bo i dem, lyder det.

Derfor foreslog borgmesteren overfor TV2, at kommuner skal have lov til at bygge almene boliger udenfor kommunegrænsen, hvor de kan anvise blandt andet flygtninge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce