cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

112

Fængselsbetjente udsat for vold

Overfald i fængsel for anden gang på en uge
21. april 2018 kl. 09:06 Af Birgitta Andersen

Annonce

Fredag eftermiddag klokken cirka 16 blev fængselsbetjente atter udsat for vold under deres arbejde i Storstrøm Fængsel.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi blev kaldt til stedet og efterforsker nu sagen som vold mod offentligt ansat.

Fængselsforbundet udsendte fredag en pressemeddelelse om, at en betjent var blevet overfaldet med knytnæveslag, men ifølge politiets oplysninger var der to fængselsbetjente, der var forurettede i sagen – den ene en 45-årig mand og den anden en 33-årig mand. Begge blev overfaldet med knytnæveslag.
 
Ifølge Fængselsforbundet skete overfaldet på fangens celle i det øjeblik en betjent trådte ind. Fangen ramte betjenten på siden af hovedet, og løb så hen mod den anden betjent og slog ud efter ham.

Det lykkedes derefter betjentene at få kontrol over manden, der er 22 år og, ifølge Fængselsforbundet, tilknyttet til banden Loyal To Familia.

Det er det andet overfald på fem dage i fængslet. I mandags blev en fængselsbetjent overfaldet med våben lavet af en tundåse i en sok. Gerningsmanden var ikke den samme som denne gang.

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye tager nu skarp afstand fra overfaldene, hvor bandemedlemmer tilknyttet LTF går målrettet efter personalet.

- Det her skal stoppes med det samme. LTF skal ikke tro, at de bestemmer noget som helst i fængslerne. Jeg opfordrer til, at der iværksættes de strengeste tænkelige sanktioner mod grupperingen, siger formanden.

Betjenten blev efter overfaldet kørt på skadestuen, men meldes ok og er tilbage på job.

Politiet regner med, at der snarligst tilføjes lidt til gerningsmandens CV i form af en tiltale for vold mod offentlig ansat.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Udemokratisk og underfinansieret 20. januar 2019 kl. 19.47

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 20. januar 2019 kl. 13.31

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

Annonce