cookie-og-privatlivspolitik
En af de tiltalte skulle ifølge anklageskriftet have truet en person med at blive hakket stykker i Netto på Vestensborg Allé i oktober sidste år.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Fire tiltalte i retten for knivstikkeri og trusler

Tiltalte mandsopdækket af politi i retten
14. februar 2018 kl. 11:42 Af Martin S Poulsen

Annonce

Tre unge mænd af anden etnisk herkomst end dansk stod sammen med en jævnaldrende dansk kvinde i går i Retten i Nykøbing tiltalt for blandt andet et voldeligt overfald med kniv og anden vold begået fra august til oktober sidste år i Nykøbing.

De tre mænd, der alle bor i Nykøbing og er i alderen 18 til 23 år, mødte op i retten med fem betjente.

Ordensmagten var mødt talstærkt op i retssal A, eftersom de tre unge mænd for tiden sidder varetægtsfængslet for et andet forhold begået i begyndelsen af februar.

Anklageskriftet for gårsdagens retsmøde var flere sider langt. De væsentligste forhold drejer sig om et voldeligt overfald med kniv begået på p-pladsen Cementen en nat i august.

Her mødte politiet hurtigt op.

- Jeg løber, fordi jeg ved, at politiet altid vil beskylde mig, hver gang der er problemer. Sådan er det at være udlænding, svarede den hovedtiltalte til anklagerens spørgsmål om, hvorfor han løb, da politiet ankom til stedet.

Et af de store spørgsmål i retten handlede om knivens længde. Et af fire indkaldte vidner havde meget svært ved at huske noget om knivens længde. Han havde i det hele taget svært ved at huske, hvad der var sket, eller hvad han havde afgivet af forklaring til politiet.

Om det skyldtes frygt, ved han kun selv, men havde ikke lyst til at afgive forklaring, hvis de tiltalte var til stede i retten.

- Jeg har bare ikke lyst til at være i samme rum som dem, sagde vidnet.
De tiltalte blev derfor ført ind i et tilstødende lytterum.

Episoden på Cementen, hvor en person fik holdt en kniv op mod halsen, affødte flere episoder med trusler og vold. Blandt andet blev et vidne ifølge anklageskriftet i en Netto truet med at blive hakket i stykker, og alle fire stod tiltalt for senere samme aften i oktober at have slået og sparket et vidne fra Cementen foran diskotek Kalas.

Gårsdagens retsmøde var ikke langt nok til at gennemgå alle anklagepunkter. Derfor blev næste og afsluttende retsmøde berammet til 20. februar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

Annonce