cookie-og-privatlivspolitik
På Farø stoppede politiet 26. september en smart, sølvgrå Mercedes, der angiveligt blevet brugt i forbindelse med fangeflugten tidligere samme dag. Bilen blev kørt væk af Falck.
Foto: Claus Hansen

112

Flugtfange kunne ikke narre vakse politibetjente

Betjentene, der anholdt den flygtede fange, lagde to og to sammen og afslørede skjulested.
30. august 2019 kl. 14:10 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Hovedpersonen i retssagen om fangeflugten fra sygehuset, en 33-årig mand, der afsonede en længere straf i Storstrøm Fængsel, afviser at have planlagt flugten.

Faktisk har han hævdet, at han følte sig truet til at stige ind i flugtbilen, og da han blev anholdt, hævdede han, at han var blevet bortført.

Den forklaring tror anklagemyndigheden ikke på, og blandt andet derfor måtte to betjente fra Københavns Politi tage en tur til Nykøbing for at vidne i retssagen. Her beskrev de, hvordan de 26. september ved 21-22-tiden kørte rundt på Amager, da der kom besked over radioen om, at den flygtede fange kunne befinde sig i en Kia Rio i området nær lufthavnen.

Læs også artiklen "Lokale kastede lys over flugten - Syv lokale borgere så ting og sager, der fortæller om den dramatiske fangeflugt i september" i fredagens Folketidende.

Kort efter fik de to betjente på Amager Strandpark øje på netop en Kia Rio, som de derfor fik standset. I bilen sad kun en enkelt person - "den lokale" - som viste sig ikke at have noget kørekort. Hans opførsel var også lidt mærkelig, så de to betjente fik ham testet for narkotika, og det viste sig, at den 23-årige mand var påvirket af THC, som er det aktive stof i hash.

Annonce

- Han står ikke til at være flygtet, men han er testet positiv for stoffer, så han bliver anholdt, fortalte den første betjent i retten.

- Så bliver vi kontaktet af efterforskningslederen fra Lolland-Falster, der gør os opmærksom på, at der skulle være en anden person i køretøjet, fortalte den anden betjent.

De kigger derfor nærmere på bilen og bemærker, at hattehylden ligger på bagsædet.

- Og da vi går i gang, kan vi se, at der i bagagerummet ligger et lagen eller et tæppe. Det bevæger sig, og der er en synlig fod. Så begynder vi at lægge to og to sammen. Og da vi ligesom erkender, at der kan være en person under det her tæppe, og da vi lægger to og to sammen med de oplysninger, vi har fået, når vi frem til, at det kan være flugtfangen, berettede den anden betjent.

Politibetjentene beordrede derfor personen under tæppet til at stikke sine hænder frem, hvorefter de fjernede tæppet og anholdt personen. Og ganske rigtigt: Det var flugtfangen.

Annonce

Betjentene kunne også fortælle, at han ikke var bagbundet. Men han fortalte, at han havde ligget i bilen længe, og at han var blevet bortført.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE