cookie-og-privatlivspolitik
Sagen om, hvorvidt Det Kinesiske Kulturcenter må låse deres port, blev anket til Østre Landsret, hvor den blev afgjort torsdag. (Arkivfoto).
Sagen om, hvorvidt Det Kinesiske Kulturcenter må låse deres port, blev anket til Østre Landsret, hvor den blev afgjort torsdag. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Kina vinder strid mod Politiforbundet om låst port

Landsretten er kommet med en afgørelse i en strid mellem kinesisk center og Politiforbundet om en aflåst port.
06. maj 2021 kl. 15:55 Af Ritzau

Politiforbundet får ikke låst en port op til en baggård, der tilhører Det Kinesiske Kulturcenter, så de kan parkere i baggården, som er på kulturcenterets matrikel.

Det står klart, efter at Østre Landsret torsdag har stadfæstet en dom fra Københavns Byret.

Striden mellem Politiforbundet og Det Kinesiske Kulturcenter drejer sig om en låst port på H.C. Andersens Boulevard i København. Kulturcenteret har hjemme i nummer 36 og Politiforbundet i nummer 38.

Kineserne overtog bygningen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. De betalte 40 millioner kroner, renoverede ejendommen, og der blev låst en port til baggården 16. november 2018.

Politiforbundet mente, at de havde lov til at køre ind i baggården og parkere, selv om det var på kulturcenterets grund, fordi de havde opnået hævd.

Annonce

Når man opnår hævd, har man opnået brugsret.

Den påstand afviste modparten - Ministry of Culture of the People's Republic of China. Sagen faldt også ud til kinesernes fordel i Københavns Byret.

Byretten afviste, at Politiforbundet havde opnået hævd. Hverken efter den ordinære tid på 20 år eller efter den anden regel på 40 år.

Den anden regel kan man bruge, fordi grænsen for det område, man har opnået hævd for, kan være mere utydelig efter 40 år.

Politiforbundet ankede sagen, men der var altså ingen ændring i udfaldet i Østre Landsret.

Annonce

Kulturcenterets direktør, Zang Li, fortalte i byretten, at det er vigtigt at have et venskabeligt forhold til naboerne, "men naboerne må forstå, at ejendommen ejes af en udenlandsk regering".

Politiforbundet påpegede under sagen, at intet har foregået i det skjulte. Det har været synligt, at de har kørt ind i baggården og parkeret.

De to parter har også været uenige omkring blandt andet affaldscontainere, kan man læse i byrettens dom.

Men nu er nabostriden imellem forbundet og kineserne afgjort i Østre Landsret. Porten til H.C. Andersens Boulevard må godt være låst.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE