cookie-og-privatlivspolitik

9

Billeder

En lagerbygning udbrændte helt natten til fredag
Foto: Jakob Poulsen

112

Lagerbygning udbrændt

OPDATERET: Natten til fredag udbrød der brand i en større lagerbygning - 75 - 100 kunders bohave gik op i røg
07. maj 2021 kl. 07:02 Af Margit Olsen og Jakob Poulsen

Kort før klokken halv fire natten til fredag, eller tidligt fredag morgen om man vil, blev der slået alarm til brandvæsenet om en brand i en lagerbygning på Herningvej i Nykøbing.

Bygningen tilhører virksomheden OB Flytning. Branden var så voldsom, at bygningen ikke stod til at redde, og den er nu udbrændt og delvist styrtet sammen.

Indsatsleder Brian Midjord Petersen fortæller, at der var røg langs tagrygningen, da brandvæsnet ankom. Kort efter gik ilden gennem tagkonstruktionen. Branden skabte så meget varme, at der var fare for, at strålevarmen skulle få ilden til at brede sig til nabovirksomheden AC Biler. Så brandvæsnets fokus var også på at redde AC Biler.

En lastbil med kran blev tilkaldt, for at skille den brændte bygning ad for at kunne efterslukke, da sammenstyrtningsfare gjorde, at brandvæsnet ikke kunne efterslukke ved at sende brandfolk ind i selve bygningen.

Slukningsarbejdet forventes afsluttet ved middagstid.

Annonce

Der blev tilkaldt to slukningstog fra Falck i Nykøbing, og derudover blev der også tilkaldt brandfolk fra Falck i Maribo og Sakskøbing. Godt 30 deltog i slukningsarbejdet. Ud på morgenen blev nogle af dem dog sendt hjem igen.

I forbindelse med branden var Skovalleen en overgang spærret for trafik, da en kraftig røg fra branden trak ud over vejen.

Der er ikke mere tilbage af lagerbygning hos OB Flytning på Herningvej i Nykøbing efter brand natten til fredag.

Virksomheden er en del af Sax-Trans, og direktør Flemming Werner Jensen fra Sax-trans har været på brandstedet det meste af natten, og kan konstatere, at der intet brugbart er tilbage.

- Hallen, som er godt 1000 kvadratmeter stor, rummede bohave for omkring 75 – 100 kunder, som havde opmagasineret ting hos os. Og der er intet tilbage. Nu står vi med et større arbejde, for at finde frem til alle kunderne, for at give dem besked. Og det er kundernes egen indboforsikring, som skal erstatte det brændte, som har været opmagasineret, oplyser direktøren.

Annonce

Flemming Werner Jensen fortæller, at bohave med mere enten stod på store metallagerhylder, eller var pakket i specielle flyttebokse.
- Men der er intet tilbage, siger han.

På spørgsmålet om, hvorfor der udbrød brand, siger Flemming Werner Jensen, at han desværre tror der er tale om en påsat brand, da der var meget få installationer i bygningen.

Politiet efterlyser i forbindelse med branden en ung mand.

Et vidne har fortalt til til politiet at vekommende omkring tidpunktet for branden, så en mand, der gik i området, og ham vil politiet gerne i kontakt med. Manden beskrives som cuírka 20 år gammel, lys i huden, iført sort hue og sort tøj. Han havde en 20 centimeter lang genstand i hænderne.
Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Politiets teknikere skal senere undersøge stedet for at finde årsagen til branden.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE