cookie-og-privatlivspolitik

6

Billeder

Så pilles skorstenen ned - bid for bid.
Foto: Claus Hansen

112

Nedstyrtningsfare afblæst: Beboere kan vende hjem

OPDATERET 18.05: En 15 til 18 meter høj skorsten, der var i fare for at styrte sammen på grund af den hårde blæst, blev fredag eftermiddag revet ned i Sakskøbing.
09. januar 2015 kl. 13:18 Af Jakob Poulsen og Oliver Jensen

Annonce

Beboerne i den ejendom i Apotekervænget i Sakskøbing, der tidligere fredag blev evakueret, fordi en 15-18 meter høj skorsten var i fare for at styrte ned i huset, har nu atter fået lov at vende hjem.

Klokken 17.15 ophævede politiet afspærringen af området, og beboerne fik lov at vende tilbage efter cirka fem timers evakurering.

Fem lejemål var blevet evakueret, fordi stenstykker fra den gamle skorsten, som var helt skjult af beplantning, så den lignede et stort træ, var begyndt at blæse ned som følge af stormvejret.


Skorstenen pillet ned - bid for bid

Der blev slået alarm kort før klokken 12.30. Både politi, brandfolk fra Falck i Sakskøbing, vicebrandinspektør Jakob Petersen fra Lolland-Falster Brandvæsen og folk fra Dansk Bygningskontrol blev tilkaldt.

Og lidt efter klokken 14.30 kom mandskab fra vognmandsfirmaet John Maj og virksomheden Marius Pedersen med det nødvendige udstyr og ekspertise, så skorstenen, der stammer fra et gammel bryggeri, kunne blive pillet relativt nænsomt ned bid for bid og stenene anbragt i containere.

Under nedrivningsarbejdet opfordrede politiet folk til ikke at stimle sammen alt for tæt på. Det skete heller ikke, men helt undgå de nysgerrige sakskøbingenseres opmærksomhed kunne optrinnet ikke.

Du kan læse mere om nedrivningen i lørdagens udgave af Folketidendes papiravis, hvor du blandt andet kan læse reaktioner fra et par af de evakuerede beboere.Egon - med styrke som orkan

Tidligere på formiddagen væltede stormen "Dagmar" et træ nord for Toreby, ligesom vejret senere rev tagsten løs på Torvegade i Sakskøbing og Løjtoftevej i Nakskov.

Ifølge DMI's prognose skulle stormen for alvor gøre sit visit fredag eftermiddag med vindstød af stormstyrke, mens lørdagens storm, der har fået navnet "Egon", i løbet af dagen blev opgraderet til vindstød af orkanstyrke henover Lolland og Falster.

Har du billeder af stormens visit ind over fastlandet og ved kysten, er du som altid velkommen til at dele dine billeder med os og brugerne på folketidende.dk via nyhedsdesk@folketidende.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

AF: BENT HANSEN

Flere danske film vises i… 05. februar 2019 kl. 11.47

Annonce