cookie-og-privatlivspolitik
Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, oplyser retten, at Britta Nielsen ikke kan give samtykke til, at der kan være et retsmøde fredag uden hende..
Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, oplyser retten, at Britta Nielsen ikke kan give samtykke til, at der kan være et retsmøde fredag uden hende..
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

112

Nyt retsmøde aflyst: Britta Nielsen er syg igen

På grund af en sygemelding fra Britta Nielsen bliver fredagens retsmøde i Københavns Byret aflyst.
22. november 2019 kl. 09:19 Af Ritzau

Annonce

Britta Nielsen er atter blevet syg og kan derfor ikke møde til fredagens retsmøde i sagen mod hende.

Det oplyser retsformand Vivi Sønderskov Møller i Københavns Byret.

Det er uvist, hvad Britta Nielsen fejler. Om sygemeldingen har noget at gøre med hendes ildebefindende i sagens første uge, vides heller ikke.

Til dagens retsmøde var planen, at flere af Britta Nielsens tidligere kolleger skulle vidne. I stedet ville anklagemyndigheden fremlægge yderligere dokumentation.

Det vil hendes forsvarer, advokat Nima Nabipour, dog ikke sådan gå med til. Han påpeger, at han først skal have samtykke fra sin klient om, at sagen kan køre, selv om hun ikke er til stede.

Og efter en kort pause, hvor han har haft ringet til hende, meddeler han retten, at Britta Nielsen ikke kan give samtykke til, at der kan være et retsmøde uden hende fredag. Dermed er dagens retsmøde aflyst.

Når man er tiltalt, har man krav på at være til stede i retten.

Retten blev kontaktet om sygemeldingen klokken 08.31 fredag morgen.

Dermed er den hårdtpressede tidsplan skredet endnu engang. Egentlig skulle der have været dom i slutningen af november, men det løb er kørt for længst.

Faktisk er det uvist, hvornår sagen afsluttes.

Retsformanden vil meget gerne have, at der berammes endnu en dag i retten, men Nima Nabipour siger, at han har en meget stram kalender og derfor vil have meget svært ved at presse en ekstra dag ind på denne side af nytår.

- Det er meget beklageligt, siger retsformanden Vivi Sønderskov Møller.

På sagens første retsdag fik Britta Nielsen et ildebefindende efter frokostpausen og blev hentet med en ambulance. Retsmødet dagen efter var hun ikke til stede. Men dengang fortsatte sagen alligevel uden hende.

Britta Nielsen er tiltalt for at have svindlet for cirka 117 millioner kroner fra de offentlige kasser, mens hun arbejdede i Socialstyrelsen.

Hun har erkendt, at hun overførte pengene til sig selv.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce