cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

Politi på taget afslørede cannabis-dyrker

En 46-årig mand er blevet dømt for at dyrke cannabis i Rødby.
16. maj 2021 kl. 07:58 Af David Arnholm

RØDBY Efter at have fået et tip slog politiet 5. august til mod en lejlighed i Rødby. Efter at have spejdet ind i lejligheden fra taget af huset på den anden side af gaden bankede betjentene på, og da der ikke blev åbnet, fik de fat i en låsesmed.

Indenfor fandt de 51 cannabisplanter og -stiklinger og en i dag 46-årig mandlig beboer, der overrasket fortalte, at han ikke havde hørt politiet banke på.

Manden blev anholdt, og cannabisplanterne beslaglagt, og politiet skønnede, at de ville kunne blive til knap halvandet kilo cannabis.

Manden blev anklaget for at have dyrket cannabissen med henblik på at sælge den videre. Det nægtede han, om end han erkendte at have dyrket omkring det halve - og med henblik på eget forbrug.

For nylig var han i retten, og her forklarede en af de betjente, der deltog, at cannabisproduktionen på stedet ikke havde virket særlig professionel. Der var for eksempel ikke nogen varmelamper eller andet til at optimere produktionen.

Annonce

Til eget forbrug

Også mandens kæreste vidnede. Hun forklarede, at manden ikke kommer uden for sin lejlighed, og at han ikke sælger stoffer til andre. Planterne indtager han selv via en fordamper, forklarede hun.

På baggrund af forklaringerne valgte retten at tro på, at cannabissen blev dyrket til eget forbrug, men retten valgte også at tro på politiets skøn over udbyttet - altså knap halvandet kilo cannabis.

Manden - der ikke tidligere er straffet - blev derfor fundet skyldig og idømt 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Han fik også konfiskeret planterne og skal betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE