Annonce
112

Politidirektør med usædvanlig opsang efter dødsulykke

Politidirektør Lene Frank. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Politidirektør Lene Frank opfordrer efter den tragiske ulykke ved Hunseby alle bilister til at kigge indad.

- Det er ikke til at bære.

Sådan lyder overskriften i et meget usædvanligt opslag tirsdag formiddag fra politidirektør Lene Frank på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis facebookside i forbindelse med den tragiske dødsulykke ved Hunseby i weekenden, hvor en 11-årig pige blev påkørt af en spirituspåvirket flugtbilist og senere døde af sine kvæstelser.

- En 11-årig pige på tur med familien kørt ihjel af spiritusbilist. Jeg kan næsten ikke bære det, og fra reaktionerne her på Facebook kan jeg se, at det er en reaktion, som jeg deler med mange, skriver politidirektøren i opslaget, hvor det skinner igennem, at det både er mennesket og politidirektøren Lene Frank, der udtaler sig.

Om baggrunden for at skrive opslaget fortæller Lene Frank til Folketidende:
- Jeg synes virkelig ikke, at det er til at bære. Jeg synes, det er så ulykkeligt, og jeg havde behov for at skrive noget. Jeg er ægte berørt af det, og det er jo ikke en kommunikationsform, man kan bruge ret tit, for så mister den sin betydning.

- Man kunne selvfølgelig skrive et almindeligt opslag om, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer bilisterne til at sænke farten og holde fokus på at køre bil, når de kører bil, men her havde jeg behov for at skrive noget mere, fortæller hun.

Hun betegner selv opslaget som "en opfordring til almen refleksion", og hun mener, at sager som ulykken fra Hunseby bør få alle bilister til at kigge indad.

- Mange bilister har øjensynligt den opfattelse, at færdselsloven ikke gælder for dem, da de er bedre til at køre bil end alle andre. Denne overvurdering af egne evner i forhold til næsten alle andre er desværre også altovervejende helt uden hold i virkeligheden.

- Langt hovedparten af disse bilister kører ikke vanvidskørsel, men har et afslappet forhold til for eksempel brug af mobiltelefon under kørslen og ikke mindst til hastighedsgrænserne.

- I den almindelige samtale borgene imellem er det udbredt at opleve en fælles overbærende holdning til dette, og mange finder det helt naturligt, at vi kører med trafikalarmer, som advarer mod fartkontroller, samt at vi advarer hinanden på de sociale medier om sådanne kontroller – ikke for at værne om den fælles færdselssikkerhed, men for at undgå den individuelle bøde, skriver Lene Frank.

Direktøren for det lokale politi gør videre opmærksom på, at omkring 200 mennesker mister livet i trafikulykker hvert år i Danmark, og cirka 10 gange så mange kommer alvorligt til skade. Men kun en mindre del er ofre for vanvidsbilister.

I stedet er det ifølge politidirektøren uopmærksomhed, eksempelvis i forbindelse med brug af mobiltelefoner, eller høj fart, som er årsag til de fleste af ulykkerne.

- Hvis vi alle greb i egen barm og stedse overholdt færdselsreglerne, så ville vi redde mange menneskeliv og spare lige så mange familier for at skulle leve videre med tragedien. Samtidig ville vanvidsbilisterne stå helt tydeligt frem i trafikken, og politiet kunne koncentrere kræfterne mod dem.

- Så når vi fuldt berettiget og helt forståeligt fordømmer vanvidsbilisterne, må vi gerne samtidig tage vores egen opførsel i trafikken op til overvejelse. Så er vi nemlig ikke helt magtesløse, da vi hver især kan yde vores bidrag til at reducere risikoen for at blive dræbt i trafikken, slutter Lene Frank sit opslag.

Du kan se hele opslaget på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis facebookside - KLIK HER.

  • Politidirektør Lene Frank. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo