cookie-og-privatlivspolitik
Politidirektør Lene Frank.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

112

Politidirektør med usædvanlig opsang efter dødsulykke

Politidirektør Lene Frank opfordrer efter den tragiske ulykke ved Hunseby alle bilister til at kigge indad.
27. april 2021 kl. 12:00 Af Jakob Poulsen

- Det er ikke til at bære.

Sådan lyder overskriften i et meget usædvanligt opslag tirsdag formiddag fra politidirektør Lene Frank på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis facebookside i forbindelse med den tragiske dødsulykke ved Hunseby i weekenden, hvor en 11-årig pige blev påkørt af en spirituspåvirket flugtbilist og senere døde af sine kvæstelser.

- En 11-årig pige på tur med familien kørt ihjel af spiritusbilist. Jeg kan næsten ikke bære det, og fra reaktionerne her på Facebook kan jeg se, at det er en reaktion, som jeg deler med mange, skriver politidirektøren i opslaget, hvor det skinner igennem, at det både er mennesket og politidirektøren Lene Frank, der udtaler sig.

Om baggrunden for at skrive opslaget fortæller Lene Frank til Folketidende:
- Jeg synes virkelig ikke, at det er til at bære. Jeg synes, det er så ulykkeligt, og jeg havde behov for at skrive noget. Jeg er ægte berørt af det, og det er jo ikke en kommunikationsform, man kan bruge ret tit, for så mister den sin betydning.

- Man kunne selvfølgelig skrive et almindeligt opslag om, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opfordrer bilisterne til at sænke farten og holde fokus på at køre bil, når de kører bil, men her havde jeg behov for at skrive noget mere, fortæller hun.

Annonce

Hun betegner selv opslaget som "en opfordring til almen refleksion", og hun mener, at sager som ulykken fra Hunseby bør få alle bilister til at kigge indad.

- Mange bilister har øjensynligt den opfattelse, at færdselsloven ikke gælder for dem, da de er bedre til at køre bil end alle andre. Denne overvurdering af egne evner i forhold til næsten alle andre er desværre også altovervejende helt uden hold i virkeligheden.

- Langt hovedparten af disse bilister kører ikke vanvidskørsel, men har et afslappet forhold til for eksempel brug af mobiltelefon under kørslen og ikke mindst til hastighedsgrænserne.

- I den almindelige samtale borgene imellem er det udbredt at opleve en fælles overbærende holdning til dette, og mange finder det helt naturligt, at vi kører med trafikalarmer, som advarer mod fartkontroller, samt at vi advarer hinanden på de sociale medier om sådanne kontroller – ikke for at værne om den fælles færdselssikkerhed, men for at undgå den individuelle bøde, skriver Lene Frank.

Direktøren for det lokale politi gør videre opmærksom på, at omkring 200 mennesker mister livet i trafikulykker hvert år i Danmark, og cirka 10 gange så mange kommer alvorligt til skade. Men kun en mindre del er ofre for vanvidsbilister.

Annonce

I stedet er det ifølge politidirektøren uopmærksomhed, eksempelvis i forbindelse med brug af mobiltelefoner, eller høj fart, som er årsag til de fleste af ulykkerne.

- Hvis vi alle greb i egen barm og stedse overholdt færdselsreglerne, så ville vi redde mange menneskeliv og spare lige så mange familier for at skulle leve videre med tragedien. Samtidig ville vanvidsbilisterne stå helt tydeligt frem i trafikken, og politiet kunne koncentrere kræfterne mod dem.

- Så når vi fuldt berettiget og helt forståeligt fordømmer vanvidsbilisterne, må vi gerne samtidig tage vores egen opførsel i trafikken op til overvejelse. Så er vi nemlig ikke helt magtesløse, da vi hver især kan yde vores bidrag til at reducere risikoen for at blive dræbt i trafikken, slutter Lene Frank sit opslag.

Du kan se hele opslaget på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis facebookside - KLIK HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE