cookie-og-privatlivspolitik
Rigspolitichef Thorkild Fogde har lørdag eftermiddag været i kontakt med landet politidirektører forud for, at nye lukkeregler træder i kraft i bylivet i hele landet lørdag aften. (Arkivfoto)
Rigspolitichef Thorkild Fogde har lørdag eftermiddag været i kontakt med landet politidirektører forud for, at nye lukkeregler træder i kraft i bylivet i hele landet lørdag aften. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

112

Rigspolitichef: En travl aften venter betjente i byerne

I hele landet gør politikredse lørdag klar til at kontrollere, at nye covid-19-restriktioner bliver overholdt.
19. september 2020 kl. 15:15 Af Ritzau

Annonce

Det trækker store veksler hos politiet, at smitten med coronavirus stiger i Danmark, og at nye restriktioner bliver indført.

Rigspolitichef Thorkild Fogde meddelte tidligere på ugen, at politiet ville hæve sit mandskab i hele landet for at bremse smitten med covid-19.

Lørdag lægger han ikke skjul på, at det er en krævende opgave.

- Det er mandskabskrævende. Men det er en nationalt prioriteret opgave, som vi er nødt til at løse, siger Thorkild Fogde.

Det er primært nattelivet, som kræver politiets bevågenhed.

- Det største enkeltelement bliver at sørge for, at der falder ro på i byerne, når restaurationerne lukker klokken 22.

- Derudover bruger vi mange kræfter på at sikre, at der ikke opstår fester i gaderne eller afholdes piratfester, lyder det fra rigspolitichefen.

Fra torsdag blev værtshuse, restauranter og caféer i 17 hovedstadskommuner pålagt at lukke senest klokken 22.

Dette krav udbredes til resten af landet lørdag middag. De enkelte politikredse gør lørdag derfor klar til at håndhæve de nye lukkeregler i bylivet.

- I aften skal vi i sving i hele landet. Og i morgen får jeg en landsdækkende status på, hvordan det er gået, siger Thorkild Fogde.

Han fremhæver samtidig, at forsamlingsforbuddet fra lørdag er sænket fra 100 til 50 personer i hele Danmark.

- Da forbuddet var på 100, var risikoen for spontane og ulovlige forsamlinger overskuelig. På grund af den lavere grænse får vi formentlig endnu mere travlt med at holde øje med, om for mange mennesker mødes.

Politiet har dog ikke kun fået ekstra opgaver under coronaudbruddet. Visse krævende opgaver er bortfaldet, påpeger Thorkild Fogde.

- Vi har ikke de store fodboldkampe, vi har ikke de store koncerter, og når nattelivet lukker tidligt, har vi heller ikke den samme tumult og uro i bylivet, som der normalt ville være.

- Så der er nogle ting, der er til politiets fordel, siger rigspolitichefen.

Politiets indsats er nu - i højere grad end tidligere - styret og koordineret fra centralt hold. Det sker i Den Nationale Operative Stab.

Coronaindsatsen er forankret i en særlig, national operationsplan. Den har fire niveauer - og med den seneste udvikling er politiet gået op på øverste beredskabsniveau.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce