cookie-og-privatlivspolitik
Den 16. marts behandler Retten i Kolding en drabssag, hvor en 52-årig mand ventes at tilstå drabet på Kim Behrendt Jørgensen i Erritsø.
Den 16. marts behandler Retten i Kolding en drabssag, hvor en 52-årig mand ventes at tilstå drabet på Kim Behrendt Jørgensen i Erritsø.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

Sigtelse: Drab i villakvarter ved Lillebælt var planlagt

En 52-årig mand ventes ved et retsmøde i marts at erkende sig skyldig i drab på 58-årig mand i Erritsø.
20. februar 2020 kl. 11:27 Af Ritzau

Annonce

Det var efter anklagemyndighedens opfattelse planen, at 58-årige Kim Behrendt Jørgensen skulle slås ihjel, da han natten til 5. september i fjor blev opsøgt af en bekendt i sit hjem i Erritsø ved Fredericia.

Jørgensen blev dræbt af adskillige knivstik. Han blev fundet død i sit parcelhus på Ekkodalen, et villakvarter tæt ved stranden ud mod Lillebælt, kort før klokken otte om morgenen den 5. september.

En 52-årig mand fra Middelfart er anholdt i sagen, og ifølge sigtelsen mod ham blev drabet begået "efter forudgående planlægning".

Det står i en såkaldt retsmødebegæring, som anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har udarbejdet. Formålet med retsmødebegæringen er at få sagen fremmet som en tilståelsessag. Det skal ske ved et retsmøde i Kolding 16. marts.

Den 52-årige blev sammen med en lidt yngre kvinde anholdt dagen efter drabet. Kvinden blev løsladt, da politiet vurderede, at hun ikke havde noget med drabet at gøre.

Men den 52-årige blev varetægtsfængslet. Politiet oplyste i den forbindelse, at han og Kim Behrendt Jørgensen kendte hinanden - men at de ikke var i familie.

Ved grundlovsforhøret den 6. december nægtede den sigtede sig skyldig. Nu tyder det dog på, at han erkender sig skyldig. Anklagemyndigheden ville ikke forsøge at fremme sagen som tilståelsessag, hvis ikke man mente, at den sigtede vil erkende.

Ved tilståelsessag skal en sigtet over for en dommer tilkendegive, hvorvidt han nu også kan erkende. Dommeren skal vurdere, om tilståelsen holder - på den måde sikrer man sig mod, at folk erkender forhold, de ikke har begået.

Inden retsmødet den 16. marts vil der blive afholdt endnu et retsmøde i sagen. Det kommer til at ske 5. marts.

Den 52-årige vil nemlig beskyttes af et navneforbud. Et sådant forbud vil gøre det forbudt, at offentliggøre oplysninger, som vil kunne identificere manden. Forbuddet vil gælde indtil skyldsspørgsmålet er endeligt afgjort.

Straffen for forsætligt at dræbe et andet menneske er i udgangspunktet 12 års fængsel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce