cookie-og-privatlivspolitik
Foto©Jan Knudsen  2019-05-24   brand i silo Sydkajen 17, ild i en støvcyklon på 5 saj og ilden skulle have bredt i rørerne sig til 6 sal

9

Billeder


Foto: Jan Knudsen

112

Slukning af silobrand nærmer sig afslutning

BILLEDSERIE: OPDATERET 14.40: Brandbiler strømmede til efter alarm om brand i silo. Brandinspektør håber, at branden er helt slukket inden aften.
24. maj 2019 kl. 11:58 Af Margit Olsen og Jabob Poulsen

Annonce

Fredag formiddag blev Lolland-Falsters Brandvæsen kaldt til haven i Nakskov, hvor der var slået alarm om brand i en silo hos DLG.

Ifølge politiets vagtchef tydede de foreløbige undersøgelser på, at branden er opstået i forbindelse med, at nogle håndværkere har anvendt en vinkelsliber tæt ved siloens ventilationssystem.

Gnister herfra er blevet suget ind i anlægget og har antændt brand i siloens 5. ”sal”, og branden kort før klokken 12 var ved at brede sig til 6. ”sal”. Brandvæsnet har derfor rekvireret ekstra mandskab til stedet.

Brandinspektør Martin Mikkelsen fra Lolland-Falster Brandvæsen fortalte kort før klokken 13, at der som sådan er kontrol over branden, men den er meget omfattende og svær at slukke, da den foregår i et lukket udluftningsystem, som trækker støv og avner ud, når kornet tranporteres rundt i siloerne.

- Vi har endnu ikke overblik over, hvor omfattende branden er inde i rørene, men vi mener at branden er så meget under kontrol, at der ikke er fare for, at den spreder sig yderligere, sagde han.

Ved 14.35-tiden var meldingen fra Martin Mikkelsen, at man så småt var begyndt at sende nogle af brandfolkene hjem igen, men at det fortsat ulmer i siloens såkaldte "støvcyklon".
- Vi arbejder på at få det slukket helt ned, og lige nu er vi med hjælp fra nogle af dem, der arbejder her til daglig ved at skille nogle af rørene ad, så vi bedre kan komme til, forklarer han.

Martin Mikkelsen håbede ved 14.30-tiden, at brandfolkene kunne være helt færdige på stedet inden spisetid fredag aften.

Foruden folk fra brandstationen i Nakskov blev der også tilkaldt hjælp fra Maribo. Ligesom der blev tilkaldt en skorstensfejer, som skal forsøge at hjælpe brandvæsnet med at filme inde i rørene, for at se omfanget af branden.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce