Annonce
112

Stor lastvogns-kontrol: Lastbil fik klippet pladerne

Billedet her er fra en tidligere kontrol og har ikke forbindelse til den aktuelle artikel. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Mere end 150 lastvognstog blev kontrolleret af politiet i Rødbyhavn. I 18 tilfælde blev der konstateret en eller flere lovovertrædelser - nogle grovere end andre.

Politiets Tungvognscenter Øst, som er den afdeling, der kontrollerer lastbiler og andre runge køretøjer øst for Storebælt samt på Bornholm, var mandag og tirsdag på kontrol ved færgerne i Rødbyhavn.

I løbet af de to dage blev mere end 150 lastvognstog - fortrinsvis udenlandske - stoppet og kontrolleret på vej ind eller ud af Danmark.

Her konstaterede færdselsbetjentene ifølge en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, som Tungvognscenter Øst hører under, lovovertrædelser på 18 køretøjer, hvor enten chaufføren eller selve køretøjer ikke overholdt en eller flere regler. 16 af de 18 var udenlandske køretøjer.

Et af de mere grelle eksempler var en udenlandsk indregistreret lastbil, hvor kontrollen afslørede, at lastbilen slet ikke kunne bremse på højre hjul på første aksel. Desuden kunne betjentene konstatere, at lastbilen trak kraftigt til venstre ved nedbremsning fra en hastighed på blot cirka 25 km/t.

Det førte til, at lastbilen fik kørselsforbud, og nummerpladerne blev inddraget på stedet. Den ukrainske chauffør oplyste i øvrigt til politiet, at han brugte køretøjets motorbremse, hvilket ifølge politiet indikerede, at han godt var klar over, at bremserne var i dårlig stand.

Tirsdag morgen var det så et dansk sættevognstog, der blev vinket ind til siden til kontrol, da det kørte fra færgen. Her fandt politiet så mange fejl og mangler, at køretøjet blev indkaldt til syn.

Derudover viste det sig, at chaufføren var ansat i et andet firma end det, der var ansvarlig for transporten. Og da man tjekkede lastvognstogets bremser, viste det sig, at en af bremserne på sættevognen slet ikke var koblet til vogntogets bremsesystem - og på en af bremserne på en anden aksel var der heller ingen bremsevirkning.

Sammenlagt var bremsevirkning på sættevognen under det halve af, hvad der kræves, oplyser politiet.

- Det er dybt foruroligende, at en vognmand handler så uansvarligt. Vognmanden skal sikre sig, at bremserne er korrekt tilkoblet, da det er svært for chaufføren at opdage, før han får brug for at nødbremse.
- Alvorlige bremsefejl på de tunge køretøjer er livsfarligt, og der stor risiko for, at det kan koste menneskeliv i en uheldssituation siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst, i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser, at både de sigtede chauffører og vognmænd, som blev noteret ved de to dages kontrol, kan forvente "ikke ubetydelige" bøder. Flere chauffører kan desuden se frem til at blive frakendt retten til at køre i Danmark.

  • Billedet her er fra en tidligere kontrol og har ikke forbindelse til den aktuelle artikel. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof