cookie-og-privatlivspolitik

5

Billeder


Foto: Jan Knudsen

112

Ulykke: 8.-10.000 liter gylle løbet ud i jorden

OPDATERET: En stor mængde gylle er løbet ud i jorden efter trafikuylykke på Vestlolland. Det skønnes, at kun en del af gyllen kan suges op igen.
20. marts 2019 kl. 15:42 Af Marianne Knudsen og Jakob Poulsen

Annonce

Kort efter klokken 8 onsdag morgen skete der en alvorlig ulykke i krydset Spodsbjergvej/Tårs Landevej på Vestlolland. En personbil stødte sammen med en tankvogn, der kørte med gylle.

Føreren af personbilen er blevet fløjet til behandling på Rigshospitalets Traumecenter, mens en passager i samme bil er kørt til behandling på Nykøbing Sygehus. Politiet havde ved middagstid ikke modtaget nyt fra hospitalerne om de tilskadekomnes tilstand.

Føreren af lastbilen skulle ifølge politiet ikke være kommet fysisk til skade.
Arbejdet med at rydde op efter ulykken har taget lang tid, og først ved 16.15-tiden var alle køretøjer væk og vejen genåbnet.

Omkring klokken 15 var cirka 20 mand endnu beskæftiget på ulykkesstedet, hvor det lykkedes Redning Danmark, der var på stedet med fire køretøjer, at få rejst den væltede sættetankvogn.

Den var da delvist blevet tømt af Vestlollands Kloakservice for de resterende af de cirka 35.000 liter gylle, der var i tanken ved påkørslen.

En slamsuger, en tankvogn og en gravemaskine fra firmaet var tilkaldt.
Gravemaskinen blev brugt til at grave huller i rabatten, som gyllen kan løbe i og efterfølgende suges op fra.

Indsatslederen fra Lolland-Falster Brandvæsen, Jens Rasmussen, vurderer, at der er løbet mellem 8.000 og 10.000 liter gylle ud på ulykkesstedet og ned i jorden, men at det vil være muligt at suge cirka 1.000 liter op.

Politiets indsatleder på stedet, politikommissær, Danny Møller fra lokalpolitiet i Nykøbing, oplyser, at føreren af personbilen ikke overholdt sin vigepligt, da han i morges kom ad Tårs Landevej mod syd og på motortrafikvejen kørte ind i sættetankvognens venstre forhjørne. Den var på vej fra Tårs i østlig retning:

- Vejbanen var våd i morges, og chaufføren prøvede at undvige, men de mange tons gylle gjorde, at sættetankvognen skred ud, kørte på tværs af vognbanen og væltede i rabatten, oplyser Danny Møller.

Ifølge politiets indsatsleder ligger føreren af bilen nu på intensiv afdeling på Rigshospitalet og er hårdt kvæstet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce