cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Byggefirma får massiv efterregning

Rumænske ansatte på opgave for boligforening i Maribo har ikke haft løn- og arbejdsvilkår efter reglerne
17. november 2016 kl. 18:33 Af Hans Gandrup

Annonce

Million-renoveringen af facaderne på Boligforeningen Lollands ejendom Dampmøllen i Maribo udløser en solid efterregning til det byggefirma, der udfører arbejdet.

Det står klart, efter at parterne nu har holdt et organisationsmøde om byggeprojektet. Det er blevet en faglig sag, efter at flere undrede sig over, at der var rumænske arbejdere i gang med renoveringen.

Som omtalt her i avisen tirsdag har Boligforeningen Lolland haft opgaven i licitation. Virksomheden Sylan A/S i Ikast vandt med et bud 30.000 kroner under lokale byggevirksomheder: Tømrermester Henrik Lund Lauridsen og Troels Jørgensen A/S.

Men Sylan A/S har givet - eller solgt - opgaven videre til Jysk Boligoptimering ApS i Risskov - og det er denne virksomhed, der udfører arbejdet med de rumænske ansate.

3F Lolland gik ind i sagen og Per Dalhammer, direktør i Boligforeningen Lolland, forklarede her i avisen, at man fra Sylan A/S havde oplyst, at opgaven ganske rigtigt var gået videre til underentreprenør men i øvrigt blev udført på overenskomstmæssige vilkår.

Men det viser sig ikke at være tilfældet.

På organisationsmødet skulle Jysk Boligoptimering dokumentere løn- pg arbejdsforholdene. Men det kunne man ifølge næstformand Bjarne Jensen, 3F Lolland, ikke.

- Der er ikke udbetalt overenskomstmæssig løn i forhold til opgaven. Der er slet ikke indbetalt til pension. Og heller ikke overholdt regler i forhold til ferie-fridagsbetaling. Der er heller ikke en faglært murer på pladsen, så forholdene var ikke i orden - hvilket vi også på forhånd havde en stærk formodning om, forklarer han.

Byggefirmaet skal nu efterbetale de manglende penge og dokumentere indbetalingerne. Det skal ske inden for en uges tid for løn og inden 10. december for pensionsmidlerne.

Hvis pengene ikke kommer, venter der ifølge næstformanden i 3F en faglig sag i Arbejdsretten for brud på overenskomsten.

- Jeg tror, at det er en god idé, at vi nu tager initiativ til et møde med Boligforeningen Lolland, så vi kan få aftalt nogle retningslinjer. Jeg er sikker på, at alle er interesserede i at undgå sager af denne art i fremtiden, siger Bjarne Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce