cookie-og-privatlivspolitik
2016-08-30-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
CELF, Kringelborg, Nykøbing.
Indvielse af ny hal til struktør uddannelser på Celf , Kringelborg
I august 2016 indviede CELF en ny hal til struktøruddannelsen. Men søgningen har været beskeden - ikke alene her i landsdelen. Samlet set var der på syv erhvervsskoler i det østlige Danmark i 2017 kun 58 elever på 2. grundforløb.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Flere unge skal lære et håndværk

Ændret indsats for elevers jobvalg
14. februar 2018 kl. 14:13 Af Hans Gandrup og Jakob Poulsen

Annonce

Cirka hver femte af de unge i folkeskolens afgangsklasser her i området valgte sidste år at gå videre på en erhvervsuddannelse. Sammenlignet med lands-tallene ganske højt - men stadig alt for få til at dække behovet for faglærte til virksomhederne.

Senest 1. marts skal eleverne i 9. og 10. klasse beslutte sig for en ungdomsuddannelse. Både hos Ungdommens Uddannelsesvejledning og i det lokale erhvervsliv håber man, at flere vil vælge en erhvervsuddannelse. Og der er voldsomt brug for flere faglærte.

- Lige nu mangler vi i regionen for eksempel mange bygnings- og anlægsstruktører. Nogle af dem kan blive lærlinge og senere svende på store, spændende projekter som ny Storstrømsbro og Femern-tunnel. Det bør da være attraktivt at kunne sige til sine børn til sin tid: Det her har jeg været med til at bygge, lyder det fra Jesper Toftebjerg Andersen, formand for brancheorganisationen Dansk Byggeri Sjælland.

I Guldborgsund Kommune går Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) nu nye veje for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. I stedet for at satse på en traditionel uddannelsesvejledning fra 8. klasse tager man nu fat allerede i 6. klasse, og vejledningen har skiftet navn til karrierelæring.

Et vigtigt led i rådgivningen er også lokale virksomhedsbesøg.

Læs mere i artiklerne ”Ny strategi skal få flere unge til erhvervsuddannelser” og ”Kæmpebyggerier – men ingen lærlinge” i onsdagens udgave af Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.42

AF: FREDDI HANSEN

"Fragtskib med beruset kaptajn----" 22. februar 2019 kl. 23.30

AF: KARIN MOLTER KRØYER

Projekt "Øen" 22. februar 2019 kl. 19.43

AF: HELENE WIINGAARD

Sikke et spild... 21. februar 2019 kl. 13.50

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

Annonce