cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Nyt Plejehjem – en blankocheck til OK-Fonden.

Lolland byråd skal på torsdag beslutte at den private OK-fond vælges som bygge- og driftsherre af et nyt plejehjem til 60 beboere i Nakskov. Dette indstiller et flertal i Økonomiudvalget.
19. februar 2017 kl. 20:58 Af Marianne de la Motte

Der foreligger ikke nogen oplysning om, hvad byggeriet vil koste eller hvad driften af plejehjemmet vil blive i kroner og ører. Altså en blankocheck, som vi skatteborgere efterfølgende skal betale.

Det må vist kaldes ubegrænset tillid til et privat firma på skatteborgernes regning.

Lolland kommune har i mange år haft en årlig udgift på ca. 10 mio. kr. til tomgangs husleje for 60 plejeboliger. Der er nu reduceret med 60 plejeboliger ved nedlæggelse af 3 plejehjem i landområderne.

Beslutningen om at bygge 60 nye plejeboliger vil igen medføre en udvidelse af plejeboliger, som vi i SF ikke kan se at der er brug for, da vi ikke har venteliste til plejeboliger. En sådan udvidelse vil betyde at vi atter skal betale tomgangs husleje!

SF mener ikke at Møllecenteret skal nedlægges, men skal forblive som plejehjem med midlertidige boliger til aflastning, genoptræning, akut-funktion og hospicefunktion evt. demenspladser og åbent center.

Annonce

Konsekvensen af nyt byggeri vil være at der skal besluttes nye besparelser for at sende penge til OK-Fonden, eller alternativt at yderligere plejeboliger nedlægges i landområderne. Er det Holeby, Rødby, Sandby eller Rønnebærparken?

Er der en skjult dagsorden?

Endelig er spørgsmålet om Lolland kommune uden udbud bare kan overdrage opgaven til OK-Fonden. Det handler om et byggeri i omegnen af 100 mio. kr. og efterfølgende drift. Vi har som byrådsmedlemmer hverken set overslag over udgifter til byggeri eller drift.

SF kan ikke tiltræde en beslutning om at OK-Fonden hyres til at bygge og drifte et plejehjem uden nogen form for økonomisk oversigt.

Med venlig hilsen

Annonce

Medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget for SF Jorun Joensen, Syltholmsgade 17 4970 Rødby

Medlem af Økonomiudvalget for SF Marianne de la Motte, Skalkenæsvej 13 4900 Nakskov
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46
ANNONCE