cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Lokalbanerne er også velfærd!

Af, Henrik Tonnesen.
10. april 2021 kl. 19:49 Af Henrik Tonnesen

Formand, Fødevareforbundet NNF-Sjælland & Øerne, Næstformand, Zealand Business College.

Regeringens infrastrukturplan 2035 tilgodeser ikke lokalbanerne og de ender med at blive sorteper i et taktisk spil om de mange milliarder i den ambitiøse plan de kommende 15 år.

Regeringens mange flotte og sikkert også velmenende ord om, at bringe land & by sammen, skabe liv i landdistrikterne, tilskynde erhvervsskoler og gymnasier til at skabe flere uddannelsestilbud i landdistrikterne, bør medføre at lokalbanerne er en del af infrastrukturplan 2035, men det er de desværre ikke!

At Regeringen ikke af sig selv, har afsat midler til renoveringen på allerede eksisterende lokalbaner, så landdistrikterne forsat kan udvikle sig og skabe grobund for bosætning der vil medvirke til, at erhvervsdrivende skaber handel og dermed arbejdspladser og et aktivt foreningsliv der styrkes og udvikles, er uforståeligt. Det er heller ikke i tråd med Regeringens egne planer om stærkere lokalsamfund og velfærd tættere på borgerne.

I landdistrikterne er lokalbanerne en livsnerve der binder de små lokalsamfund sammen med de større provinsbyer. Ca. 70 % af passagerne hos lokalbanerne er pendlere til uddannelse og arbejde og dermed bidrager lokalbanerne til vækst, velstand og udvikling i hele landet og det er derfor, ikke alene bydende nødvendigt, at lokalbanerne tænkes ind i de kommende investeringer, men også nødvendigt set ud fra, at sammenhængskraften skal styrkes til gavn for både land & by.

Annonce

Med ca. 13. mio. passager årligt har lokalbanerne en berettiget plads i den store infrastrukturplan og hvis der i forbindelse med forhandlingerne på Chr. Borg ikke findes midler, til lokalbanerne til bl.a. renovering af skinnerne, eller ved de kommende forhandlinger med Regionerne, frygter jeg, at de mange velmenende ord om land & by blot er en metafor der bringes frem i skåltalerne ved festlige lejligheder.

Det har ingen fortjent, og da slet ikke land & by.

Henrik Tonnesen
Åboulevard 28. 2. th.
2200 København N.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18
ANNONCE