cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Lokalpolitik

Tid, lyst og lejlighed.
18. oktober 2019 kl. 11:15 Af Bjarke Rosenkilde

Det har længe været en kendt sag, at hvis man skal være deltidspolitiker, kan dette kun dårligt kombineres med det at være selvstændig erhvervsdrivende, og sådan set også at arbejde på fuld tid i det private erhvervsliv, ikke mindst pga de både længere og ofte uforudsigelige arbejdstider, ikke mindst for den selvstændige.

Hvorimod, opgaven som deltidspolitiker tilsyneladende går noget bedre i spænd med arbejdet som offentligt ansat.

I åbenbar erkendelse heraf, blev en nuværende både lokal, -og landspolitiker, umiddelbart efter han første gang var blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen tilbudt et job, som underviser på en af kommunens arbejdspladser, så han til gengæld kunne opsige stillingen som mekaniker; muligvis fordi, den daværende magtfulde borgmester skønnede, at der ikke var tid til både at være privat ansat og at være lokalpolitiker.

Om denne konstruktion havde nogen indflydelse på den håbefulde mekanikers arbejde i hans første periode i lokal politik, syntes ikke at interessere de lokale medier.

Efter eget udsagn, var vedkommende ligeglad med om eleverne hørte efter eller ej, hvilket dog ikke ændrede på det faktum, at han kort tid efter smykkede sig med titlen lærer; imens hans mekaniker uddannelse blev nedtonet.

I grunden forekommer det underligt, at mekanikeren, som efter eget udsagn opnåede at blive lærer i løbet af en sæson, en rekord, der antagelig vil blive stående i mange år, og trods mekanikerens åbenlyst alternative pædagogiske tilgang til sin vellønnede opgave, så undrede dette kun de færreste, ligesom forholdet allerede synes at være gået i den rummelige liberale lokale glemmebog.

På den baggrund, riskerer nutiden da heller ikke at blive skæmmet af fortidens erfaringer.

Venlig hilsen

Bjarke Rosenkilde

Folketingskandidat for Stram Kurs

Ellehammersvej 13 B

4840
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02