cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Østre Skole sammenlægning - Plus gange Minus er = MINUS

Østre Skole har været en tilvalgs skole, og selv om det er et område med børn med meget forskellig social baggrund, er det lykkedes at skabe en god skole med gode boglige resultater og skabe et godt socialt miljø, hvor der er arbejdes aktivt med brobygning mellem de små og store klasser, og uanset baggrund.
29. april 2019 kl. 13:16 Af Erik Leth

Hvor Lindeskov har været en fravalgs skole. Det har for mange forældre, med børn der skulle starte i nulte, været en kamp, at sikre at deres børn i stedet kom på Østre Skole, hvis de var havnet på den forkerte side af skoledistriktet. Nogle har solgt deres huse og lavet andre krumspring, for at blive tilknyttet Østre Skoles skoledistrikt.

Dette har haft stor betydning for tilflytning og huspriserne mellem de to distrikter.

Nu vil man sammenlægge de to skoler som en skole på to matrikler.

Jeg kan desværre kun se et resultat, at vi starter en ny glidebane, mod at der kun bliver en fravalgs skole på Østerbro, de første børn er allerede meldt ud af Østre Skole og det er rygtedes blandt tilflyttere.

Jeg tro nu det er begrænset hvor mange af de børn der går på skolen der bliver meldt ud, og i nogle klasser er der masser af ressourcer til at klare en opsplitning, selvom det altid er bøvlet at skulle vænne sig til nye klassekammerater og miste nogle af sine venner i klassen, men kender også nogle klasser der i forvejen er udfordret, hvor dette godt kan være den sten der gør, at vognen falder sammen. Men hvis den nuværende ledelse får lov til at fortsætte, er jeg sikker på at de vil de kæmpe mod det, med næb og klør.

Jeg tror der udfordringen bliver, er med tilgangen af nye elever, med al den historik der var været med rette eller urette, tror jeg en stor del af de ressourcestærke forælder med børn der skal starte, vil vælge det sikre kort og søge mod andre skoler, og det vil starte en ny negativ spiral, hvor andelen af de ressourcestærke børn bliver mindre og mindre.

Skal der så ikke ske noget i forhold til Lindeskov – jo der skal være en bedre integration, og det skal Østre Skole også bidrage med, men vi kan ikke løse det alene, og Østre Skole kan ikke alene med et snuptag løse et politisk problem som har været fejet under gulvtæppet i årtier. Den løsning der er på bordet, er som at tisse i bukserne, det kan være det hjælper lidt i forhold til eleverne på Lindeskov på den korte bane, men får store konsekvenser for alle på den lange bane.

Det vil betyde at hele Østerbro bliver et nyt Lindeskov, og det vil ikke kun få betydning for os der har eller skal have børn eller børnebørn i skole, men for alle på Østerbro i forhold til udvikling og huspriser, og dem der ønsker en udvikling i alle områder af Nykøbing.

Få nu lavet en plan for skolerne i Guldborgsund som er fremtidssikret, og hvor vi løfter i flok.

Erik Leth

Grønnegade 45
4800 Nykøbing F

3 børn på Østre skole og med i aktivitetsudvalget fra 5 B (Vi kan ikke løfte alene!)
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53