cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Projekt "Øen"

Det er vist for længe siden John Brædder og de andre idé magere til projekt "Øen", har leget med vand. En lille forhindring i en vandstrøm ændrer hele forløbet på et langt stykke.
22. februar 2019 kl. 19:43 Af Karin Molter Krøyer

Hvad vil der ske i Guldborgsund, såfremt en stor del af sundet spærres på det smalleste sted? Hvor vil der lægge sig nye øer? Hvor vil der blive ekstra dybt? Vil noget blive slidt væk? Hvor vil bunker af råddent tang lægge sig? Hvad vil der ske af oversvømmelser ved højvande? Hvad vil der ske med bundforholdene? Vil det påvirke resten af Guldborgsund helt fra Guldborg til Rødsand? Guldborgsund er ikke en lukket fjord, men et gennemstrømningssund med vand fra Smålandsfarvandet til Østersøen og modsat, og har som sådan indflydelse på de omkring liggende vandområder.

Med ændret/begrænset gennemstrømning risikerer Guldborgsund at sande til. Vi har med egen båd (dybdegang 2,5 m) konstateret, hvad der skete, da tunnelen kom på et af de bredeste steder i Guldborgsund. Før tunnelen kunne vi sejle syd på. Få år efter var der kun vand til både med en dybdegang på 2,1 m.

P.t. har kommunen Slotsbryggen, der skal uddybes med jævne mellemrum, hvad sker der, hvis det er store dele af Guldborgsund?

Hvad vil der ske med gennemsejlingen i det hele taget? Det er sejlerne der giver liv ved havnene og turister til byen. Såfremt gennemsejling af Guldborgsund bliver yderligere besværliggjort i form af flere broer, reduceret dybdegang og forhindringer i det hele taget, bliver de sejlende turister væk. Det vil også påvirke havnene i Smålandshavet.

Den næste krone der skal bruges på det projekt, er en VVM undersøgelse, så konsekvenserne for Guldborgsund og omegn kan blive undersøgt.

Vi er nogle, der gerne vil have vand i Guldborgsund, og det tror vi bestemt også at der er tilflyttere til kommunen samt turister der vil. Så lad nu være med at ødelægge vores skønne sund. I må kunne finde et sted på land, at bygge luksusboliger, hvor det ikke har så vidtgående konsekvenser for miljøet.

Bent og Karin Krøyer

Danmarksvej 7

4800 Nykøbing F.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24