cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Ret til tidlig pension

Der er forskel på arbejde.
27. januar 2019 kl. 21:24 Af John Wennerwald

Mange håndværkere knokler på, og slider sig selv hver dag. Op og ned ad stiger og ned på knæ eller stående ved maskiner. Hele dagen. De fleste håndværkere kan med stor sandsynlighed ikke arbejde, til de er mere end 65 år, hvis de overhovedet kan arbejde så længe.

Omvendt er det ved stillesiddende arbejde, der kan der med stor sandsynlighed godt arbejdes længere. Nedslidningen af kroppen er markant anderledes, når man kun skal ud til kaffemaskinen eller hente printerpapir.

En ting er nedslidningen, som kan give dårligere livskvalitet i livets efterår. En anden ting der spiller ind på det velfortjente otium, er levealderen.

De danskere med de længste uddannelser, lever længere end faglærte og ufaglærte. Det betyder at bl.a. faglærte får en kortere pensionisttilværelse.

Mette Frederiksens forslag om en ret til tidlig pension er derfor kærkommen. Forslaget skal udvikles i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, så rettigheden placeres, hvor der er behov for den. De nedslidte og dem, der startede tidligt på arbejdsmarkedet skal naturligvis have et ordentligt otium.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03