Annonce
Dølle

Damefrokost-kaptajn: Det er virkelig svært at forklare

Morten Rud (med mikrofonen) på scenen sammen med en del af tjenerne under sidste års damefrokost. Foto: Døllefjelde-Musse Marked

I dag lørdag mellem klokken 12 og 16 skulle næsten 1.800 kvinder have været til damefrokost i Markedsteltet på Dølle.

DØLLEFJELDE Damefrokosten i Markedsteltet lørdag eftermiddag er et af de største og mest populære arrangementer i løbet af Døllefjelde-Musse Markedet.

Billetterne sættes altid til salg den første fredag efter nytår klokken 08.00 om morgenen. Og ganske få minutter senere er der udsolgt! Selv i år, hvor damefrokosten har 20-års jubilæum, og man derfor udvider Markedsteltet, så der er plads til 500 ekstra kvinder, var alle 1.799 billetter udsolgt i løbet af ingen tid.

Damefrokosten skulle have fundet sted i dag, lørdag, fra klokken 12 til 16. Men som bekendt er årets Dølle-marked udskudt til den første weekend i september, og det betyder, at der vil være usædvanligt stille for en storebededags-lørdag på boldbanerne i Døllefjelde i dag.

Morten Rud er kaptajn for damefrokosten og har dermed det overordnede ansvar for afviklingen af festen. Han har været med helt fra den spæde start for 20 år siden med 149 deltagere ved den første damefrokost.

- Og så er det jo gået stærkt siden dengang. Det handlede om at finde en form og en ramme, der fungerede, og vi ramte jo et eller andet. I og med at vi også i år har solgt et rekordstort antal billetter, så er der et eller andet ved det, der fungerer, og det er vi rigtigt glade for, siger Morten Rud til Radio SydhavsØerne.

Han ærgrer sig ligesom mange andre over, at det har været nødvendigt at udskyde årets Døllefjelde-Musse Marked og dermed også damefrokosten.

- Det var lidt trist at skulle kommunikere rundt til resten af teamet, da vi havde truffet beslutningen om at udskyde markedet. Men sådan er det jo med den alvorlige situation, vi står i lige nu omkring corona, så det var det helt rigtige at gøre. Men jeg vil vende den om og sige, at så er vi bare endnu mere klar til september, forklarer Morten Rud.

En fed stemning

Stemningen ved damefrokosterne er altid meget festlig og løssluppen.

- Det er virkelig svært at forklare, men den stemning, vi skabte, da vi startede, er jo bare blevet værre og værre, hvis man kan sige det sådan. Men det er en fed stemning, og det er det mest taknemmelige publikum - uden at det skal opfattes forkert.

- Jeg har i mange år haft fornøjelsen af at byde velkommen, og det er nærmest ligemeget, hvad jeg siger, når jeg går på scenen, så er jeg ved at blive væltet omkuld af et enormt bifald. Vi oplever bare et kæmpe engagement og en glæde blandt deltagerne, som jo har set frem til den frokost længe. Det er derfor, vi lægger os så meget i selen for hele tiden at være klar til at give dem den fedeste fest, forklarer Morten Rud.

Den fest må altså vente til første lørdag i september, men på Radio SydhavsØerne holder de deres egen særudgave af damefrokosten i dag, lørdag, mellem klokken 12 og 16. Du kan lytte til radioen ved at følge dette link: https://sydhavsradio.dk/mobil-og-net.

  • Morten Rud (med mikrofonen) på scenen sammen med en del af tjenerne under sidste års damefrokost. Foto: Døllefjelde-Musse Marked
Annonce
Lolland

Dølle nærmer sig: "Det brager derudaf"

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof