cookie-og-privatlivspolitik
Formand i Vores Nykøbing, Jan Koch (til venstre) og André Andersen, erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing, har et bynært hotel på havnen i Nykøbing højt på ønskelisten.

2

Billeder

Formand i Vores Nykøbing, Jan Koch (til venstre) og André Andersen, erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing, har et bynært hotel på havnen i Nykøbing højt på ønskelisten.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

- Bymidten er Nykøbings motor

Vores Nykøbing: - Vi har et kæmpe potentiale for udnyttelse af turisme.
11. november 2019 kl. 08:05 Af Jesper Bøgh

Annonce

Aktivitetsniveauet har generelt været stigende i Nykøbing de seneste tre år.

Og det har været med til at skabe liv, øget handel og ikke mindst branding af Nykøbing som en aktiv handelsby.

Det mener i hvert fald erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing, André Andersen, og formand Jan Koch, direktør i East Logistics.

- Vi har ambitioner om at skabe endnu flere aktiviteter i byen næste år. Aktiviteterne har to afledte effekter. Det ene er, at det skaber mere handel i byen, og den anden er branding af byen, lyder det fra André Andersen, der nævner The Color Run, der blev afviklet i byen i august.

- Det var et fantastisk arrangement, hvor det i høj grad var med til at brande Nykøbing, som en aktiv by, mener han.


Kommunen spiller med

Formand Jan Koch erklærer sig enig og nævner, at Guldborgsund Kommune i høj grad er en positiv medspiller.

- Uden kommunens opbakning vil tingene ikke kunne lade sig gøre, tilføjer han.

De er begge enige om, at aktiviteterne i byen kommer detailhandlen til gode.

- Og går det godt for detailhandlen, så går det også godt for det omkringliggende erhvervsliv. Når detailhandlen har økonomi til at udvikle og renovere butikkerne, så smitter det også af på erhvervslivet. Bymidten er Nykøbings motor, konstaterer Jan Koch og André Andersen tilføjer.

- Derfor vil vi alle - både detailhandlen og erhvervslivet i hele byen og i oplandet - også gerne udvikle byen fremfor at afvikle.


Hotel på havnen

Blandt andet derfor ser formand Jan Koch store muligheder i etablering af et stort hotel på havnen i Nykøbing.

- Vi har ikke hotelkapacitet nok i byen. Der ville et bynært hotel i høj grad kunne sikre, at turister og revygæster om sommeren ville overnatte i byen. Der vil kunne blive afholdt konferencer på hotellet. Derved ville der blive skabt endnu mere liv i centrum med flere gæster på restauranterne, mener Jan Koch og ser meget positivt på planerne om etablering af et nyt moderne Museum Lolland-Falster på havnen.

Også André Andersen ser store muligheder i at udvikle havnearealet.

- Det skal ikke være på bekostning af erhvervshavnen. Der skal fortsat være kapacitet til at servicere eksempelvis sukkerfabrikken. Men det er vanskeligt at udvikle trafikhavnen, når kapaciteten ikke er til at laste de store skibe, siger André Andersen, der dermed ser et stort potentiale i havnekajen.

- I den sammenhæng er det bydende nødvendigt, at vi får fjernet det blå hegn, så lokale og turisterne kan komme ned til vandet, mener han.


Glæde over renovering

Samtidig glæder Jan Koch og André Andersen sig over den gennemgribende renovering af torvet i byen.

- Det skal blive skidt, før det kan blive godt. Der er ingen tvivl om, at hele byen har mærket ombygningen af torvet. Men op mod juletid vil hele torvet formentlig være lavet færdigt, siger André Andersen, der understreger, at det er planen, at der i juletiden vil blive sat juletræ og skøjtebane op på torvet.

Netop i sammenhæng med udvikling af Nykøbing som handelsby, så ærgrer det samtidig formand Jan Koch, at planerne om byggeri af 10 store familiesommerhuse midt i det tidligere Dansk Folkeferie-område på Bøtø har mødt modstand blandt de omkringliggende sommerhusejere.

- Det vil betyde meget for hele området, at der vil blive endnu mere udlejningskapacitet - også i Marielyst-området, konstaterer han, og André Andersen tilføjer.

- Det vil kunne trække turister til området i ydersæsonen og dermed også være med til at skabe aktivitet udenfor sæsonen. Det er et eksempel på, at vi skal vænne os mere til forandring, mener han.


Turismen afgørende

De mener dermed begge, at Nykøbing bys udvikling i høj grad afhænger af evnen til at tiltrække turister.

- Vi bør udnytte potentialet for turismen endnu mere, end det sker nu. Vi har Danmarks bedste badestrand, og det udnytter Marielyst rigtigt godt. Men det skal vi også udnytte endnu mere i Nykøbing. Vi skal turde satse. Mange byer har satset hårdt på havnearealet. Nu er turen kommet til os, lyder det fra André Andersen.

Jan Koch understreger dog, at også lokalbefolkningen skal bakke op om handelslivet og aktiviteterne i Nykøbing.

- Folk vil oplevelser, og nogle laver eksempelvis en oplevelse ud af at tage i Næstved Storcenter en dag. Men her i byen er der sjæl, og du kan stort set få alt, hvad du kan få i Næstved Storcenter. Men her oplever de lokale, at de får en nærværende betjening fra en bag desken, du måske kender og som ved, hvad dit behov er. Butikkerne her i byen har et meget højt serviceniveau. Den får du ikke på samme måde i Næstved eller i København, lyder det fra Jan Koch.

- Det er vigtigt, at vi står sammen lokalt om det, der er lokalt, tilføjer André Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce