cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Steffen Ortmann/arkiv/Ritzau Scanpix

Erhverv

Flertal vil arbejde videre

Otte ud af 10 i Region Sjælland vil gerne supplere deres pensionisttilværelse med deltidsarbejde, viser en undersøgelse som Epinion har lavet for PFA.
12. september 2019 kl. 11:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

Normalt betyder overgangen fra arbejdslivet til pension, at arbejdstøjet lægges definitivt på hylden, og at man i stedet helliger tiden til børnebørn, fritidsinteresser og rejser.

Men den tid er måske ved at være forbi, for de fleste i Region Sjælland vil gerne supplere deres pensionisttilværelse med deltidsarbejde. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for PFA.

Et flertal på rundt regnet otte ud af 10 indbyggere i Region Sjælland er parate til at arbejde videre på nedsat tid - eksempelvis 10-15 timer om ugen - efter de er gået på pension.

Tallet svarer til landsgennemsnittet, men det repræsenterer en interessant tendens, forklarer direktør for Senior Services i PFA Jesper Brask Fischer.

Han peger nemlig på, at det blandt andet skyldes, at seniorerne generelt er blevet mere friske, og at mange også ønsker at trække sig gradvist tilbage fra arbejdsmarkedet.

- Vi lever længere, og flere holder sig aktive og friske langt oppe i alderen. Arbejdslivet bliver også længere samtidig med, at pensionsalderen er på vej op. Alligevel ser vi, at en stor andel gerne vil fortsætte deres tilknytning til arbejdsmarkedet, efter de er gået på pension. Det er i virkeligheden de færreste, der ønsker at gå fra 38 til nul timer fra den ene dag til den anden, og det skal vi som samfund være i stand til at facilitere, siger Jesper Brask Fischer, direktør i PFA Senior Services.

I undersøgelsen angiver 78 procent af Region Sjællands indbyggere, at de i større eller mindre grad kan forestille sig at arbejde videre på nedsat tid, efter de er gået på pension. Det svarer til landsgennemsnittet, der også er på 78 procent.

Undersøgelsen er gennemført blandt 2038 danskere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce