cookie-og-privatlivspolitik
Trygs overskud har været voksende i andet kvartal, viser regnskab. (Arkivfoto)
Trygs overskud har været voksende i andet kvartal, viser regnskab. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Gode afkast på aktiemarkedet øger overskuddet i Tryg

Et større afkast giver Tryg flere penge i andet kvartal. Samlet byder første halvår dog på mindre indtjening.
09. juli 2020 kl. 07:45 Af Ritzau

Annonce

En god udvikling på de finansielle markeder har i andet kvartal hjulpet Tryg med at tjene flere penge, end det var tilfældet i samme kvartal sidste år.

Til gengæld er coronaeffekter med til at give lavere indtjening for første halvår. Det viser halvårsregnskabet fra den danske forsikringskoncern.

Af regnskabet fremgår det, at investeringsafkastet i andet kvartal er steget til 541 millioner kroner. Det er næsten en tidobling i forhold til afkastet året før.

Fremgangen har bidraget til at hæve Trygs overskud i andet kvartal til lidt over 1,2 milliarder kroner. Det er en vækst på 59 procent sammenlignet med resultatet året før.

- Vi leverer et tilfredsstillende resultat for andet kvartal, hjulpet af et meget positivt investeringsresultat efter et "rebound" i de finansielle markeder efter et ekstremt negativt første kvartal, siger Trygs koncernchef, Morten Hübbe, i en skriftlig kommentar.

- Trygs kerneforretning leverer fortsat et godt resultat hjulpet af en pæn vækst, underliggende forbedringer samt resultatet af Alka-synergier, tilføjer han.

For halvåret er der dog ikke lige så meget at glæde sig over resultatmæssigt.

Tryg har med egne ord været "stærkt præget" af udbruddet af coronavirus, der samlet set har påvirket negativt med et investeringstab på 440 millioner kroner.

Morten Hübbe forklarer, at selskabet i de første seks måneder af året har fået 125.000 rejseanmeldelser på tværs af Skandinavien, hvor cirka halvdelen - 65.000 - er relateret til coronaudbruddet.

Det er en stigning på 80 procent i forhold til første halvår sidste år, hvor Tryg fik 70.000 rejseanmeldelser.

Mange rejseanmeldelser kan være en dyr omgang for Tryg, hvis selskabet skal dække omkostningerne for kunder, der bliver nødt til at afbestille rejsen.

De mange rejseanmeldelser har i første halvår været med til at sænke Trygs overskud til 804 millioner kroner fra næsten det dobbelte året før.

Mens et stigende antal rejseanmeldelser indtil har været dyrt for Tryg, så kan udgifter til eksempelvis bilforsikringer også komme til at koste selskabet. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank.

- I juni er der relativt flere skader i forhold til antallet af biler på vejene.

- Så der er tendenser til flere bilskader, som følge af at vi måske har glemt at køre bil under coronaudbruddet, siger Mikkel Emil Jensen.

Han nævner også, at hvis der kommer en ny bølge af coronavirusset, så kan det give en ny stigning i antallet af rejseanmeldelser for Tryg.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce