Annonce
Erhverv

Har valgt den grønne vej

Eksportvirksomheden Dragon A/S er en af Europas største producenter af slibepapir. Virksomheden arbejder lige nu aktivt med grøn omstilling. Foto: Claus Hansen

Lokal fabrik er i gang med at omstille til mere bæredygtig produktion.

For fabrikanten af slibepapir Dragon A/S i Maribo skal grøn omstilling gøre det muligt at fordoble både omsætningen og antallet af medarbejdere i virksomheden.

- Vi er en virksomhed, som bruger meget energi, så der er noget at arbejde med der. Vi sorterer vores affald, men kan gøre det endnu mere sektioneret, og så arbejder vi med at genbruge spildevand og skifte til nye, mere bæredygtige limtyper, fortæller Kent Søes, direktør for Dragon A/S.

Dragon er en af Europas største producenter af slibepapir, så der er tryk på produktionen i fabrikken ved Maribo, og 95 procent af slibepapiret eksporteres.

Omstillingen til en mere bæredygtig produktion foregår samtidig med, at virksomheden har travlt med at producere højkvalitets-slibepapir i skarp konkurrence med andre internationale producenter. Derfor har Dragon A/S fået sparring undervejs fra Erhvervshus Sjælland.

- Vi har været yderst taknemmelige for den hjælp og det værktøj, der ligger klar til virksomhederne, så der er en fast køreplan. Det har givet os ekstremt meget mod på at gå i gang med det her, siger Kent Søes.

Et af redskaberne er projekt Grøn Cirkulær Omstilling, som er et målrettet forløb, Erhvervshus Sjælland tilbyder virksomheder. Forløbet vejleder virksomheder, der ønsker at være grønne og bæredygtige, og Erhvervshus Sjællands forretningsudviklere kobler virksomhederne sammen med lige netop de private rådgivere, som kan hjælpe virksomheden videre. Via erhvervshuset får virksomheden derefter op til 90.000 kroner i tilskud til køb af den private rådgivning.

Slibepapiret fås i flere forskellige farver, som direktør Kent Søes her viser et eksempel på. Foto: Claus Hansen

Blæser nye vinde

Det er ikke kun på virksomheden i Maribo, der er en grøn omstilling på vej. Også ude hos kunderne blæser der nye vinde, og det giver Dragon A/S muligheden for at få en god forretning ud af den grønne omstilling.

- Vores kunder har også brug for at få det her løft. Fordi vi er nogle af de første led i forsyningskæden, har kunderne brug for, at vi går forrest i den proces og tilbyder miljørigtige produkter, fortæller Kent Søes, der står i spidsen for den traditionsrige fabrik, som beskæftiger 15 medarbejdere.

Virksomheden mærker konkurrencen fra producenter i blandt andet Fjernøsten, hvor miljøhensyn ikke vejer ret tungt, og hvor produktionen derfor kan gøres billigere. Konkurrenterne kan ikke matche Dragons kvalitet eller fleksibilitet i produktionen, så den grønne omstilling handler også om at fremtidssikre virksomheden.

- Vi er nødt til at foretage de her ændringer, hvis vi skal eksistere om 5, 10 eller 15 år. Hvis ikke vi som virksomhed med vores muligheder og fleksibilitet gør det, er der sandsynligvis nogle andre, der gør det. Men vi har også pligten til at gøre vores del og foretage de ændringer, der gør, at vi kommer i den rigtige retning, siger Kent Søes.

Dragon A/S' grønne omstilling er en længerevarende proces, understreger Kent Søes.

- Men vi tror på, at den vil gavne os og gøre os til en mere attraktiv samarbejdspartner sammenlignet med vores konkurrenter. På den måde vil vi sikre os nogle kontrakter og ordrer, så vi over en årrække kan fordoble vores medarbejderantal og vores omsætning, siger han.

Dragon A/S med det ikoniske guldsmede-logo blev grundlagt i 1890.
I dag er Dragon A/S en moderne fremstillingsvirksomhed, der producerer slibepapir i alle tænkelige farver og dimensioner til både danske og internationale kunder.
Virksomheden er en del af projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) og har blandt andet fokus på affaldssortering, lavere energiforbrug, genanvendelse af vand og materialer samt omstilling til mere bæredygtige materialer.

  • Eksportvirksomheden Dragon A/S er en af Europas største producenter af slibepapir. Virksomheden arbejder lige nu aktivt med grøn omstilling. Foto: Claus Hansen
  • Slibepapiret fås i flere forskellige farver, som direktør Kent Søes her viser et eksempel på. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t