cookie-og-privatlivspolitik
Jens Kristensen, ny direktør på Hardi i Nørre Alslev, har grund til at være tilfreds. Der er massiv efterspørgsel på fabrikkens produkter. Også de store, højteknologiske sprøjter.

2

Billeder

Jens Kristensen, ny direktør på Hardi i Nørre Alslev, har grund til at være tilfreds. Der er massiv efterspørgsel på fabrikkens produkter. Også de store, højteknologiske sprøjter.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Hardi har travlt og efterlyser folk

Den store sprøjteproducent med 450 ansatte i Nørre Alslev har fyldte ordrebøger.
20. april 2021 kl. 07:44 Af Hans Gandrup

NØRRE ALSLEV Der er heftig travlhed på en af landsdelens allerstørste virksomheder, Hardi International A/S i Nørre Alslev.

I øjeblikket er man oppe på cirka 450 medarbejdere på Herthadalvej. Men der er brug for flere.

- Vi har fortsat ledige job. Det gælder både ufaglærte og faglærte - ikke mindst smede, siger administrerende direktør Jens Kristensen.

For kort tid siden valgte man at fastansætte cirka 50 af de på det tidspunkt midlertidigt ansatte medarbejdere.

- Det gjorde vi naturligvis primært, fordi vi mener at kunne se, at den nuværende travlhed og det høje aktivitetsniveau vil fortsætte en længere periode. Og så har vi jo også altid en situation, hvor vi gerne vil kunne holde på de gode medarbejdere - og tiltrække nye. Lige nu er der altså ledige job. Vi har pres på produktionen, og der bliver virkelig arbejdet hårdt hele vejen rundt i virksomheden, så der er al mulig ros til medarbejderne for det, understreger Jens Kristensen.

Annonce

Hardi producerer i treholds-skift i størstedelen af produktionen.

- Vi har øget efterspørgsel på en lang række markeder. Lige nu får vi reelt også flere ordrer ind, end vi kan levere ud af fabrikken. Så kunderne oplever i nogle tilfælde lidt længere leveringstider, siger Jens Kristensen.


Overskud

Han tiltrådte for et par måneder siden som ny administrerende direktør for Hardi og har altså på mange måder fået en flyvende start.

Men opgaven lyder ikke "kun" på at sikre en travl produktion af sprøjter til landbrugskunderne over hele verden - men også at sikre et tilfredsstillende overskud af anstrengelserne.

- Lønsomheden i firmaet skal op. Det står i top på ejernes plan, og det er jeg helt afklaret med. Men netop med et krav om bedre afkast er det selvfølgelig en markant fordel for alle, at vi ikke skal tage hul på opgaven i en tid med manglende ordrer. Vi har som sagt travlt - og jeg synes da også, at vi kan tillade os at se optimistisk på mulighederne for at løfte indtjeningen, siger Jens Kristensen.

Annonce

- Hvad angår lønsomheden har man en meget tålmodig ejer. Men nu skulle vi gerne komme videre, tilføjer han.

Den store Nørre Alslev-fabrik ejes af den franske Exel-koncern. Nu i øvrigt også meget bogstaveligt.


Fabriksbygning solgt

Hardi International A/S har indtil sidste år været ejer af fabriksbygningerne på godt 47.000 kvadratmeter på Herthadalvej.

De blev sidste år solgt i en intern handel til Exel. Nu er Hardi lejer. Ændringen - som på sin vis mest er af bogholderimæssig karakter for koncernen som helhed - var medvirkende till, at Hardi i seneste regnskabsår 2019-2020 (regnskabet fremlagt sidst i februar i år) fik løftet resultatet. Men ellers har man ikke siden 2017 haft et reelt overskud. Det skal der altså meget gerne ændres på nu.


Højteknologi

Hardi er de senere år også for alvor gået ind i højteknologiske produkter med sensor- og kamerastyrede sprøjter. Sideløbende er teknologiske udviklingsopgaver ligeledes hentet "hjem" til Nørre Alslev også fra udlandet.

Annonce

Flagskibet også på udviklingsfronten er Hardi Aeon, som allerede er efterspurgt.

- Præcis, intelligent sprøjtning er på alle måder en fordel. Det er til gavn for miljøet, fordi der kun plantebeskyttes, hvor det er påkrævet, og samtidig også til gavn for landmanden økonomisk, fastslår Jens Kristensen.

Hvad angår landmændenes økonomi i øvrigt, er der her en væsentlig årsag til, at Hardis sprøjter er så efterspurgte - og travlheden på fabrikken så stor - som tilfældet er.


Perfekt storm

- Vi har på flere store markeder noget, der ligner "en perfekt storm" i positiv forstand. I Australien har man for eksempel haft godt med nedbør. Også i Nordamerika er forholdene gunstige. Generelt er der ligeledes gode priser på afgrøderne. Også her i Europa går det økonomisk ganske fornuftigt - trods corona. Der er også gode støtteordninger til de produktioner, der har været pressede. Alt sammen betyder øget investeringslyst i landbruget. Og det mærker vi her i Nørre Alslev ved øget efterspørgsel og en højsæson, som ikke ser ud til at flade ud lige med det første, konstaterer Jens Kristensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE