cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Henckel forudser dog, at der for nogle virksomheder kan opstå udfordringer til vinter.
Thomas Henckel forudser dog, at der for nogle virksomheder kan opstå udfordringer til vinter.
Foto: Flemming K. Karlsen

Erhverv

Hjælpepakker har holdt konkurser fra døren

Antallet af konkurser fortsat stabilt lavt på Lolland-Falster.
18. juni 2021 kl. 17:11 Af Jesper Bøgh

Antallet af konkurser på Lolland-Falster var stort set på samme lave niveau i årets første fire måneder sammenlignet med samme periode i 2020.

12 virksomheder gik konkurs i årets første fire måneder mod 11 konkurser i samme periode året før.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som regnskabsvirksomheden Visma Dinero har fået adgang til.

Tallene dækker over virksomheder, som i de fire kvartaler op til deres konkurs havde en omsætning på minimum en million kroner og/eller havde minimum en ansat.

I Vest- og Sydsjælland er antallet af konkurser steget en lille smule i årets første fire måneder sammenlignet med samme periode sidste år. På landsplan er antallet også steget en smule.

Annonce

Dermed er det frygtede konkurs-boom udeblevet i årets første fire måneder.

- Det er altid trist, når en virksomhed drejer nøglen om. Men med det store antal benspænd, som erhvervslivet har været udsat for gennem snart halvandet år, så er det nærmest en succeshistorie i sig selv, at antallet af konkurser ikke er eksploderet, siger Martin Thorborg, adm. direktør i Visma Dinero.

Én succeshistorie er dog ikke nok til, at man skal smide champagnen på køl og afblæse coronakrisen. For de næste måneder er i høj grad stadig uforudsigelige.

- Mange af de mindste virksomheder - dem med bare en ejer og en omsætning på langt under en million kroner - lider, konstaterer han.

Revisor Thomas Henckel, Revisionsfirmaet Aage Maagensen, forklarer, at coronahjælpepakkerne har holdt hånden under mange virksomheder på Lolland-Falster.

Annonce

- Med hjælpepakkerne er der blevet pumpet likviditet ud i virksomhederne i form af kreditter i forhold til moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Det har været en fantastisk hjælp for mange, forklarer Thomas Henckel.

Han forudser dog, at der for nogle virksomheder kan opstå udfordringer til vinter.

- Når kreditterne skal tilbagebetales i november og februar og alt efter, hvor hurtige Skat er til at opkræves pengene tilbagebetalt, så kommer konkurserne, forudser Thomas Henckel, der vurderer, at vi om cirka et år vil kunne opleve en stigning i antallet af konkurser på Lolland-Falster.

Thomas Henckel peger på især restaurationsbranchen, der er hårdt presset.

- Det drejer sig om alle de virksomheder, der har været tvangslukket eller haft et markant omsætningsfald. Hvor mange virksomheder, der bliver tale om, er svært at spå om. Det afhænger i høj grad af, hvordan sommeren omsætningsmæssigt kommer til at se ud, siger Thomas Henckel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE