cookie-og-privatlivspolitik
Siden slutningen af 2019 har CS Vagt løst mindre aktuelle sikkerhedsopgaver for Femern A/S. Aktuelt gælder det blandt andet Femern A/S hovedkvarter - det tidligere Danhotel - i Rødbyhavn.

2

Billeder

Siden slutningen af 2019 har CS Vagt løst mindre aktuelle sikkerhedsopgaver for Femern A/S. Aktuelt gælder det blandt andet Femern A/S hovedkvarter - det tidligere Danhotel - i Rødbyhavn.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Klar til store Femern-opgaver

Vagtfirma lægger billet ind på byggepladser i forbindelse med etablering af tunnelelementfabrik og tunnelby.
11. april 2021 kl. 06:15 Af Jesper Bøgh

Claus Stechnik, indehaver af vagtselskabet CS Vagt, følger Femern Bælt-projektet nøje.

Virksomheden er nemlig helt klar til at løse sikkerhedsopgaver for konsortiet Femern Link Contractors, FLC, der er påbegyndt det store anlægsarbejde af den kommende tunnelelementfabrik og den kommende Tunnelby, der skal huse de mange medarbejdere på fabrikken.

Siden slutningen af 2019 har CS Vagt løst mindre aktuelle sikkerhedsopgaver for bygherren Femern A/S.

Det gælder blandt andet i det kommende hovedkvarter, hvor Idébyg i nogle måneder har været i gang med at gøre det tidligere Danhotel i Rødbyhavn klar til, at Femern A/S kan rykke ind.

- Vi har siden 2019 foretaget runderingsopgaver og tilset, at bygninger er lukket og slukket. Vi foretager også runderingopgaver ved Femern A/S pavilloner, der ligger overfor den kommende tunnelfabrik. Tidligere har vi også udført sikkerhedsopgaver i forbindelse med byggemodning af området, fortæller Claus Stechnik.

Annonce

CS Vagt har ifølge Claus Stechnik kontakt til FLC i håb om at kunne løse sikkerhedsopgaver for konsortiet på byggepladserne.

- Vi holder hele tiden meget skarpt øje med, hvornår opgaverne kommer i udbud, så vi er klar, når der skal bydes, siger han.

Danske Aarsleff, der er en stor del af konsortiet FLC, er også totalentreprenør i forbindelse med det kommende Danske Bank-domicil på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård.

- Vi er totalleverandør til Aarsleff på byggepladsen til det projekt, hvor vi leverer kvalitetssikring af området, fortæller Claus Stechnik og uddyber:

- I en totalløsning indgår en lang række elementer. Det handler blandt andet om fysiske vagt-runderinger og styring af trafik ud og ind af byggepladsen. Derudover er der en teknisk del, der blandt andet handler om overvågning, adgangskontrol, alarmsikring, overfaldssystem og gps-system, fortæller han.

Annonce

Netop GPS-systemet vil kunne sikre viden om alle medarbejderes placering på byggepladsen.

- Ikke for at overvåge medarbejderne men af hensyn til sikkerheden. Systemet giver mulighed for via en chip på adgangskortet, som man skal bære på sig på byggepladsen, at have styr på, hvor alle er, hvis et uheld skulle ske. Så vil vi med få meters nøjagtighed kunne lokalisere, hvor en forulykket person er og derved komme vedkommende til hjælp meget hurtigt, fortæller Claus Stechnik.


One Point of Contact

Ved en totalløsning vil der ifølge Claus Stechnik være One Point of Contact.

- Det vil betyde, at konsortiet vil have ét nummer, de kan ringe på i forhold til at få løst opgaver af al slags karakter. Det er det, vi tilbyder FLC, slår han fast.

Claus Stechnik vurderer, at betydningen vil være meget stor for virksomheden, hvis ordren bliver CS Vagts.

Annonce

- Det vil betyde, at vi skal rekruttere en hel del arbejdskraft, og meget gerne lokal arbejdskraft. Derudover er der også stor prestige i at være en del af så stort og historisk anlægsprojekt, slår Claus Stechnik fast.

Han vurderer derfor - uanset hvilken virksomhed, der ender med at få opgaven - at der vil blive stort behov for at få uddannet sikkerhedsvagter.

- Man kan tage et vagtkursus på seks uger, hvor man bliver klar til jobbet som eksempelvis sikkerhedsmedarbejder, runderende vagt, alarmpatrulje, værditransportør, butikskontrollant eller servicevagt, fortæller han.

- Men derudover bliver der også brug for deciderede sikkerhedsvagter. Det er en uddannelse, der tager to år, fortæller han.

Claus Stechnik oplyser også, at han er i dialog med Next Uddannelse i København om en decideret uddannelse målrettet byggepladsvagt.

Annonce

- At være vagt på en stor byggeplads handler om meget mere end at rundere med en hund. Det handler blandt andet om overvågning, adgangskontrol, sikkerhedskontrol og overvågning i forbindelse med leverancer samt overvågning af trafik ud og ind på byggepladsen, fortæller han og tilføjer, at han forestiller sig, at 6-8 elever på uddannelsen vil kunne være målrettet FLCs byggeplads de kommende år.

Ifølge Claus Stechnik består CS Vagt i øjeblikket af cirka 120 medarbejdere, hvoraf de 50 er beskæftiget i lokalområdet blandt andet for SBJV ved byggeriet af Storstrømsbroen.

- Vi har en del større kunder i hovedstadsområdet, fortæller han og nævner Aarsleff i forbindelse med Danske Bank-domicil-byggeriet men også andre større kunder som Københavns Universitet og Region Hovedstadens hospitaler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE