cookie-og-privatlivspolitik
Microsoft har mandag haft den store pengepung oppe af lommen for at købe Nuance. (Arkivfoto)
Microsoft har mandag haft den store pengepung oppe af lommen for at købe Nuance. (Arkivfoto)
Foto: Mike Segar/Reuters

Erhverv

Microsoft i stort opkøb: Overtager leverandør til hospitaler

Nuance hjælper mange hospitaler i USA med journalføring. Nu køber Microsoft Nuance for over 100 milliarder.
12. april 2021 kl. 19:28 Af Ritzau

I sin næststørste handel nogensinde overtager Microsoft selskabet Nuance, der er en teknologivirksomhed specialiseret i kunstig intelligens.

Overtagelsen sker for en samlet pris på cirka 123 milliarder kroner. Betalingen sker kontant. Det oplyser Microsoft i en pressemeddelelse mandag.

Nuance står bag en teknologi, der i stor grad bliver anvendt af hospitaler til at lave journalføring på patienter. I USA anvendes teknologien på mere end tre ud af fire hospitaler, står der i pressemeddelelsen.

Med overtagelsen styrker Microsoft sig gevaldigt på sundhedsområdet. Faktisk regner it-giganten selv med, at den fordobler sit potentielle sundhedsmarked til over 3000 milliarder kroner.

- Kunstig intelligens er lige nu den vigtigste prioritet indenfor teknologi, og sundhedspleje er dens mest presserende anvendelse, siger Satya Nadella, der er administrerende direktør i Microsoft, i pressemeddelelsen.

Annonce

Forud for overtagelsen har Microsoft og Nuance samarbejdet siden 2019. I den periode har de samarbejdet om diverse digitale sundhedsløsninger.

Blandt andet har de to virksomheder samarbejdet om løsninger, der har skullet løfte kommunikationsmulighederne mellem sundhedsfolk og patienter.

Den slags muligheder har været i ekstra høj kurs under coronapandemien.

- Sammen med partnere vil vi bringe løsninger indenfor kunstig intelligens til professionelle rundt om i hele verden for at kunne hjælpe til med at skabe bedre beslutninger og mere meningsfulde forbindelser, siger Satya Nadella.

Overtagelsen af Nuance er Microsofts næststørste nogensinde. Den største er stadig overtagelsen af det sociale netværk LinkedIn i 2016. I den handel skulle Microsoft betale cirka 169 milliarder kroner.

Annonce

Nuance blev etableret i 1992 og kan dermed fejre 30 års jubilæum til næste år. Ved udgangen af september sidste år havde selskabet mere end 7100 ansatte.

Til sammenligning havde Microsoft ved udgangen af juni samme år i omegnen af 163.000 ansatte. Det vil sige mere end 20 gange så mange.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE