cookie-og-privatlivspolitik
Jens Demant opfordrede bestyrelsen til at opfordre folk til at købe aktier i banken og også selv gøre det.
Jens Demant opfordrede bestyrelsen til at opfordre folk til at købe aktier i banken og også selv gøre det.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Opfordring fra aktionær i Lollands Bank

Bestyrelse og aktionærer bør købe flere bankaktier
28. marts 2019 kl. 20:20 Af HENNING KØRVEL

Annonce

Afkodet i den generelle manglende lyst til at debattere Lollands Bank i al almindelighed og de sorte tal på bundlinjen i 2018-resultatet i særdeleshed fik generalforsamlingen i Lollands Bank tirsdag i Vordingborg et pragmatisk forløb uden nogen dramatik, og den indskriver sig således i bankens historie som en stille af slagsen.

Det er dog ikke det samme, som om ingen aktionærer slet ikke havde kommentarer til formanden, Preben Pedersens beretning, for det havde Jens Demant, der gjorde en dyd ud af at fastslå, at han ikke har fødderne plantet i den lokale muld, men bor i Gentofte. Ud slap det også, at han lige havde været til generalforsamling i Nordjylland og før da i Møns Bank, og nu altså var landet i Vordingborg til Lollands Banks generalforsamling.

Han opfordrede bestyrelsen til at opfordre interesserede mennesker til at købe aktier i banken, og bestyrelsen også selv gør det. Han opfordrede endvidere bestyrelsen til at stramme op i forhold til bankens omkostninger, så de ikke løber løbsk.

- Hvad koster afviklingen af generalforsamlingen og underholdningen af skuespillere bagefter? Vi kan da selv stå for underholdningen, hvis aktionærerne tager ordet, mente han.

Til opfordringen om at købe aktier fastslog Preben Pedersen, at han holder sig neutral i forhold til aktionærerne og derfor ikke personligt har aktier i banken.

- Jeg skal heller ikke opfordre indskyderne til at købe aktier, for det er noget, de selv skal ønske at gøre, svarede Preben Pedersen, der endvidere oplyste de 532 aktionærer, som deltog i generalforsamlingen om, at den ikke er et dyrt arrangement, og at udgiften til dens afvikling holdes inden for årets resultat.

Tage Jensen, ligeledes fra Gentofte, føjede en krølle til Jens Demants opfordring til bestyrelsen, idet han mente, at den bør gå foran og købe aktier, men kom også med det hip, at det ikke var Møns Banks forhold, generalforsamlingen beskæftigede sig med.

Jens Demant havde også et hip til aktionærerne, som han mener, skal være mere aktive i den bank, som de er aktionærer i ved at købe flere aktier i den.

Til spørgsmålet, hvor mange aktier han selv har, lød svaret, at det så vidt han husker, er 232.

Preben Pedersen slog fast, at hvis nogen gerne vil bevare Lollands Bank, så er de velkommen til at købe aktier i den. Han beskrev generalforsamlingen som dejlig, fordi nogen viser interesse for banken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce