cookie-og-privatlivspolitik
Danmark er gået i gang med at vaccinere befolkningen mod covid-19. Brancheorganisation frygter, at der kan opstå flaskehalsproblemer og vil have private aktører tænkt ind i arbejdet. (Arkivfoto)
Danmark er gået i gang med at vaccinere befolkningen mod covid-19. Brancheorganisation frygter, at der kan opstå flaskehalsproblemer og vil have private aktører tænkt ind i arbejdet. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Erhverv

Organisation spår vaccinationsproblemer: Lad private hjælpe

For at undgå flaskehalse i coronavaccineringen bør private allerede nu tænkes ind i arbejdet, mener DI.
22. januar 2021 kl. 05:15 Af Ritzau

Annonce

Mangel på sundhedspersonale og kapacitet kan betyde, at Danmark får svært ved at nå målet om at vaccinere 100.000 om dagen.

Derfor bør regeringen udvise "rettidig omhu" og allerede nu tænke private aktører ind i arbejdet. Det mener Dansk Industri.

- Vi er bekymrede for, om man kan stå i en situation, som vi også har gjort i forbindelse med testarbejdet, siger branchedirektør Jakob Scharff.

I december 2020 blev der hevet private aktører ind for at hjælpe med at teste danskerne, da coronasmitten steg.

Det bør man lære af, mener han.

Annonce

- For at vi undgår at komme til at stå i den situation, skal der allerede nu indgås aftaler, lyder det fra Jakob Scharff.

Det er blandt andet nogle af de sundhedsvirksomheder, som har hjulpet med at teste danskerne, der kan stå for vaccination, mener han.

En hjælpende hånd fra de private aktører skal ifølge branchedirektøren sikre, at danskerne bliver vaccineret hurtigst muligt.

- Det her er et spørgsmål om, at vi kan genåbne samfundet, genskabe den aktivitet, virksomhederne har, og at vi kan få et mere almindeligt liv.

- I sidste ende er det et spørgsmål om at redde liv og tage noget af presset af sundhedsvæsenet. Og det vil som virksomheder gerne hjælpe til med, lyder det fra Jakob Scharff.

Annonce

Det var Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, som i starten af januar luftede målet om, at der skulle kunne vaccineres 100.000 dagligt.

Det kræver dog, at der bliver leveret nok vaccinedoser. Og netop tomme frysere er noget af det, der allerede nu udfordrer arbejdet.

Der kommer 100.000 doser færre end ventet af Pfizer/BioNTechs vaccine i første kvartal. Men andre vacciner ventes snart godkendt, og det sætter Jakob Scharff sin lid til.

- Vi håber alle sammen, at der om kort tid kommer hundredetusinder af vacciner ind over grænserne, og der er det et spørgsmål om at få vaccineret så hurtigt som muligt.

- Vi vil derfor gerne sende et klart budskab om, at vi er klar. Vi har kompetencerne og logistikken til at hjælpe til.

Annonce

- Men vi må ikke blive taget på hælene, og derfor er det vigtigt at få aftaler på plads, siger han.

Det er blandt andet en vaccine fra AstraZeneca, som snart ventes at skulle supplere de to godkendte vacciner fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Lidt mere end tre procent af den danske befolkning har fået det første af to stik med en coronavaccine. 0,12 procent har fået begge stik.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE