cookie-og-privatlivspolitik
Danskerne har sat en ny rekord for huskøb i årets første tre måneder, trods rekordhøje priser på landsplan og forholdsvist små rabatter ved hushandler. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. (Arkivfoto)
Danskerne har sat en ny rekord for huskøb i årets første tre måneder, trods rekordhøje priser på landsplan og forholdsvist små rabatter ved hushandler. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. (Arkivfoto)
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Erhverv

Rekordmange hushandler er med til at hive salgspriserne op

I første kvartal af 2021 er der solgt 13.632 huse. Det er det højeste antal siden 2004 ifølge Finans Danmark.
18. juni 2021 kl. 07:30 Af Ritzau

I de første tre måneder af året er der solgt det højeste antal huse i over et årti.

Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for blandt andet de danske banker og realkreditselskaber.

Samlet er der i kvartalet solgt 13.632 parcel- og rækkehuse. Det er det højeste antal i et kvartal, siden Finans Danmark begyndte at følge området i 2004.

- Danskerne har lige sat en ny rekord med antal købte huse i et kvartal, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Det til trods for, at både første og fjerde kvartal plejer at være de tidspunkter på året, hvor der typisk sælges færrest boliger.

Annonce

- Men sådan har det ikke været i årets første tre måneder, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Samtidig med at der bliver handlet rekordmange huse, bliver husene handlet til priser, som er 11,6 procent højere end for et år siden.

Prisstigningerne skyldes især, at der er forholdsvis få huse til salg i et marked, hvor der er stor efterspørgsel efter huse.

- Handelspriserne er steget i alle landsdele det seneste år, fortæller Ane Arnth Jensen.

Salgsprisen på et typisk hus på 140 kvadratmeter er nu i gennemsnit godt 2,2 millioner kroner. Det er 230.000 kroner mere end for blot et år siden.

Annonce

Prisstigningerne i første kvartal bliver af Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, kaldt for "voldsomme".

Hun advarer dog også boligejerne om at passe på med at forlænge verden med brædder og forvente, at det fortsætter i den kommende tid.

- Udbuddet af boliger er steget, og handelsaktiviteten er faldet i både april og maj, efter at samfundet begyndte at åbne op igen.

- Samtidig er renten steget, og på den baggrund tror vi, at de vilde prisstigningers tid er ved at være fordi, siger Lise Nytoft Bergmann i en skriftlig kommentar.

I stedet regner Nordea med mere normale og dermed også mere moderate prisstigninger i den resterende del af 2021.

Annonce

Et flertal af den danske befolkning går også og forventer stigende priser.

I en Epinion-undersøgelse foretaget for Finans Danmark svarer næsten 56 procent af respondenterne, at de tror, at priserne på ejerboliger vil stige de kommende 12 måneder.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE