cookie-og-privatlivspolitik
Produktionsleder Michael Raahauge (til venstre), RewAir i Nakskov, er glad for at have fået ansat 23-årige Rasmus Holtzmann (til højre) på aftenholdet. I baggrunden er det virksomhedskonsulenterne Jeppe Jørgensen og Rikke Hedegaard, Jobcenter Lolland.

2

Billeder

Produktionsleder Michael Raahauge (til venstre), RewAir i Nakskov, er glad for at have fået ansat 23-årige Rasmus Holtzmann (til højre) på aftenholdet. I baggrunden er det virksomhedskonsulenterne Jeppe Jørgensen og Rikke Hedegaard, Jobcenter Lolland.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Særlig indsats sikrede Rasmus arbejde

To år på kontanthjælp blev afløst af fuldtidsjob på RewAir for 23-årige Rasmus Holtzmann.
16. september 2019 kl. 20:00 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Om Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster:
Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år.
Lolland og Guldborgsund kommuner er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne.
Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

23-årige Rasmus Holtzmann har mere end svært ved at komme op om morgenen.

- Jeg er det, man kan kalde et helstøbt B-menneske. Jeg går i seng ved femtiden om morgenen og sover indtil over middag. Det har jeg altid gjort, og det kan jeg ikke bare lave om på, fortæller han.

Rasmus Holtzmanns døgnrytme har gennem hele livet gjort det svært for ham at passe sin skole i Horslunde og siden flere uddannelsesforløb på henholdsvis Celf og på Produktionsskolen, der alle er blevet afbrudt.

- Jeg havde meget vanskeligt ved at møde til tiden, og det betød også, at jeg oplevede, at jeg blev taget mindre seriøst af underviserne, når jeg så var til stede, fortæller Rasmus Holtzmann, der til sidst røg helt ud af uddannelsessystemet og over i kontanthjælpssystemet, hvor han befandt sig i et par år.


Rekruttering fra Kanten

Som et led i indsatsen Rekruttering fra Kanten etablerede virksomhedskonsulent Rikke Hedegaard fra Jobcenter Lolland et møde med Rasmus Holtzmann og hans sagsbehandler.

- Jeg indledte en proces, hvor jeg sammen med Rasmus lavede en prioriteringsliste over, hvilken vej kan godt kunne tænke sig. Rasmus fortalte, at han rigtigt gerne ville arbejde, men helst i eftermiddag- og aftentimerne, fortæller Rikke Hedegaard, der på den baggrund gik i gang med at prøve at finde en matchende virksomhed, som kunne have Rasmus Holtzmann i virksomhedspraktik.

Hun fandt frem til produktionsvirksomheden RewAir i Nakskov, der fremstiller glasfiberkit med otte mand fordelt på dag- og aftenhold, hvor Michael Raahauge Jørgensen er produktionsleder.

- Jeg sagde til Rasmus, at han nu skulle vise, at han ville det, fortæller hun.

Michael Raahauge Jørgensen indvilgede i at lave en aftale med Rasmus Holtzmann om en 17 ugers praktikperiode på aftenholdet, hvor arbejdstiden er fra klokken 14.15 til klokken 23.15.

- For mig handler det om din indstilling til arbejdet. Det afgørende er din motivation, og at du har lyst til at udføre et godt stykke arbejde for virksomheden, slår Michael Raahauge Jørgensen fast.


Tilbød fuldtidsstilling

Rasmus Holtzmann gjorde det så godt, at Michael Raahauge Jørgensen halvt inde i praktikforløbet besluttede at tilbyde Rasmus Holtzmann en fuldtidsstilling.

- Rasmus gør det godt, og vi manglede folk. Så det var oplagt at ansætte ham - og for at være sikker på, at han blev hos os, konstaterer Michael Raahauge Jørgensen, der dermed 15. april ansatte Rasmus Holtzmann.

Det har haft stor betydning for den 23-åriges selvværd.

- Det betyder meget, at jeg har noget at stå op til, og at der er ro i økonomien. Det har heller ikke været sjovt at fortælle omverdenen om, at man er på kontanthjælp. Det er ikke en identitet, man har lyst til at fortælle alt for meget om. Så jeg er ovenud glad og lykkelig for at arbejde på RewAir, konstaterer Rasmus Holtzmann og tilføjer:

- Det kan være nogle lange dage fra klokken 14 til 23, men det er lykkedes at finde et job, der passer til min skæve døgnrytme, og så er det jo luksus af have en tredages weekend, konstaterer han.

Også Rikke Hedegaard glæder sig over, at det lykkedes at bringe Rasmus Holtzmann i ordinær beskæftigelse.

- Rasmus greb chancen på fornem vis - og det er glædeligt, at vi kunne finde en virksomhed, der kunne matche hans skæve døgnrytme, lyder de rosende ord.


Få vil arbejde aften

Også Michael Raahauge Jørgensen glæder sig.

- Det er perfekt, når der kommer en og siger, at man helst vil arbejde om aftenen. Dem har vi ikke mange ansøgere af, fortæller Michael Raahauge Jørgensen.

Jeppe Jørgensen, der også er virksomhedskonsulent i Jobcenter Lolland, har siddet med i arbejdsgruppen omkring Rekruttering fra Kanten.

Han vurderer, at det målrettede arbejde har båret frugt i Rasmus Holtzmanns tilfælde.

- Jeg er ikke sikker på, at Rasmus var kommet ud af kontanthjælpssystemet, hvis ikke det havde været for den ekstra indsats, som Rekruttering fra Kanten kan give, siger han og tilføjer:

- De ekstra ressourcer, som dette udviklingsprojekt giver, gør, at vi har mere frie hænder i forhold til de initiativer, der skal tages i de konkrete tilfælde. Vi kan lave en mere håndholdt indsats, og det virker, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce