cookie-og-privatlivspolitik
Christian Schou har i den grad fundet sig til rette i uddannelsen som faglært.
Christian Schou har i den grad fundet sig til rette i uddannelsen som faglært.
Foto: Privat

Extra Posten

Årets lærling er fra Nakskov

Virksomheder på Lolland- Falster opretter flere praktikpladser for håndværkerspirer.
18. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Der er mangel på håndværkere og ikke mindst på lærepladser til lærlinge, som drømmer om at lære et håndværk.

Men noget tyder på, at bøtten er vendt.

Blandt andet har DI-virksomheder (Dansk Industri) i Lolland og Guldborgsund oprettet 40 procent flere praktikpladser i 2018 sammenlignet med 2016 - fra 61 praktikpladser i 2016 til 86 pladser i 2018.


Tilfreds lærling

Christian Schou fra Nakskov er dybt motiveret af sit fags alsidighed og de mange muligheder, som ligger i at have gennemgået og bestået en uddannelse som rustfast kleinsmed.

Mindst to gange har 30-årige Christian Schou fra Nakskov fulgt sit hjerte. Først flyttede han fra Vejle til Nakskov - i hælene på sin kæreste i 2015. Og derefter igen, da han tog skeen i den anden hånd og skiftede fra murerlærling til en læreplads som rustfast kleinsmed på virksomheden C.E. Andersen A/S i Nakskov.

I sidste uge modtog han DI Lolland-Falsters LærlingePris 2019 i forbindelse med organisationens erhvervstræf i Maribo. Belønningen får han dog ikke for at følge sit hjerte.

- Christian har en fantastisk indstilling til sit arbejde og er mere end vellidt blandt sine kolleger. Han er desuden både dygtig og meget produktiv. Derfor er der god grund til at give ham årets lærlingepris, siger formand for DI Lolland-Falster, adm. direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S i Nykøbing.

Tanken bag LærlingePrisen er at give en god medarbejder i området et skulderklap, fordi han eller hun er flittig, en god kollega og har gjort en særlig indsats.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce