cookie-og-privatlivspolitik
2-åre-inrigger ved Nakskov Roklub

2

Billeder

2-åre-inrigger ved Nakskov Roklub
Foto: Privat/ arkiv

Extra Posten

Der bliver trængsel på Fjorden

For første gang samarbejder Nakskovs to roklubber om at afholde regatta på Fjorden.
23. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Lørdag 24. august bliver en livlig dag på Nakskov Fjord, når Nakskov Roklub (NR) og Nakskov Skibsværfts Roklub (NRS) afholder hele to rostævner. Ganske vist to forskellige stævner, og de to roklubber er gået i samarbejde omkring visse dele af det store arbejde det er at arrangere en regatta.


Lollands Havørn

For 11. år er NR vært ved Lollands Havørn, et af de fem løb, som i ulige år udgør DM i Langdistancekaproning.

Der vil være mange flotte både i vandet fra første start, som lægger ud fra morgenstunden. Der er distancer på både 10 og 25 kilometer. De to korte løb begynder ved Nakskov Roklubs bro ved Skibsværftsvej og går ud til Slotø og retur. 25-kilometer-løbet starter samme sted, og roerne skal helt ud til Tårs for derefter at gå omkring Enehøje til Langø og retur til Nakskov Havn.


Coastalbåd-stævne

Nakskov Skibsværfts Roklub (NSR) afholder ligeledes 24. august regatta for coastalbåde.  

Mens DM i Langdistancekaproning foregår i inriggere, altså både hvor den enkelte roer med begge hænder på en enkelt åre, bemandes coastalbåde af roere, som ror med to årer.
Efter ar bådene har varmet op ved Hestehovedet går det løs på en 3.000 meter lang bane, hvis startsted er Trælleholm ved diget vest for Vestas. Banen sejles igennem to gange i hvert løb, og der vil i løbet af dagen afvikles otte løb.


Borgmestertale

Borgmester Holder Schou Rasmussen åbner stævnedagen ved NRs klublokale klokken 9, og borgmesteren vil ligeledes ved NR overrække præmier til vinderne. Det bliver ved 16.30-tiden.

Indimellem vil der være masser af flotte både på Fjorden at kigge på, og begge klubber håber, at masser af tilskuere vil dukke op og nyde synet og heppe på roerne.
Hvis man vil over på diget at kigge, får man adgang til tilskuerpladserne ved at køre ud til genbrugspladsen og dreje til venstre lige før. Her kan man parkere sin bil og tage den sidste tur ud til tilskuerpladserne til fods.

Der vil være udskænkning af kolde drikke ved de to roklubber samt ved diget, og alt det praktiske omkring det store stævne lægges i hænderne på frivillige fra Nakskov Roklub og Nakskov Skibsværfts Roklub - det er første gang, at de to klubber således er gået sammen om at afvikle så stort et regatta på Nakskov Fjord.
 
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her