cookie-og-privatlivspolitik

Extra Posten

Din bolig - vores historie

Nationalmuseet opfordrer beboere fra hele landet til at dele minder og oplevelser fra deres liv i en almen bolig.
16. marts 2019 kl. 09:00 Af Extra Posten

Annonce
FAKTA

De almene boliger udgør i dag en femtedel af boligmassen i Danmark, og generationer af danskere bor i - eller har boet i - en almen bolig. Nationalmuseet vil dokumentere og bevare danskernes liv i almene boliger for eftertiden, fordi disse spiller en vigtig rolle i Danmarks historie, i den danske velfærdsstat og i mange danskeres liv.

Derfor opfordrer Nationalmuseet alle beboere i en almen bolig til at dele deres personlige beretning om deres hjem. Indsamlingen foregår digitalt fra 1. marts til 31. maj 2019. Her kan dén million beboere, som bor alment, fortælle om dagliglivet i deres boligområde, deres opgang, om naboskab, udfordringer og drømme, og hvad der gør deres bolig til et hjem. Beboere kan beskrive, filme og fotografere deres liv og bidrage til historien om de danske almene boliger.

Om baggrunden for indsamlingen siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev:

- Den danske model med almene boliger er en del af historien. Det er befolkningen, der former landet. Det synes jeg, at boligforeningerne er et godt eksempel på. Det er ikke en bevægelse skabt af konger. Heller ikke nødvendigvis af politikere. Men af befolkningen.

Mange almene boliger blev bygget i kølvandet på Anden Verdenskrig, da der var stor boligmangel i Danmark. Fra 1940'erne og fremefter har almene boliger derfor været ramme for mange danskeres liv.

- Samtidsdokumentation af livet i og omkring danskernes boliger er en væsentlig opgave for Nationalmuseet. De almene boliger har været en overset boligform, selvom cirka en million af Danmarks befolkning bor i en. Med denne indsamling tager vi temperaturen på livet, som udfolder sig hos de mennesker, der bor i almene boliger i dag, fortæller senirforsker Lykke L. Pedersen.

Skriv din beretning opå https://natmus.dk/dinbolig/ eller www.bl.dk

Her finder du også vejledning om, hvordan du skal indsende dit bidrag.  KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce